Vintage interieur

vintage

Houd jij van vintage meubels? Dan kun je natuurlijk kringloopzaken en rommelmarkten afstruinen in de hoop net dat meubelstuk tegen te komen dat perfect bij jouw interieur past. Of je brengt een bezoekje aan Villa ArenA, waar je meer dan vijftig woonwinkels onder één dak vindt! Ook voor vintage meubelen.


Gratis interieuradvies

We helpen je graag met persoonlijk advies! Elke zaterdag gratis interieuradvies in Villa ArenA.

MAAK AFSPRAAK
  • vintage
  • vintage
  • vintage
  • vintage
  • vintage
  • vintage
  • vintage
    Met hedendaagse meubels kun je heel goed een vintage uitstraling bereiken. Ga voor een aantal eye catchers met een retro uitstraling.

Vintage meubels voor een geheel eigen stijl

Er zijn maar weinig mensen die voor een geheel vintage interieur gaan. Vaak wordt er gekozen voor een aantal eye catchers met een retro uitstraling, zoals een dressoir in een jaren zestig stijl, of woonaccessoires in leuke vintage kleuren en printjes. Het toevoegen van vintage meubels aan je interieur zorgt direct voor een knusse, warme sfeer in huis. We geven je een paar tips om deze unieke sfeer in huis te creëren.

• Materialen

Rotan, donker hout, terracotta en staal zijn materialen die je veel ziet in een vintage inrichting. Combineer dat met een velours of fluwelen bekleding en je woning krijgt niet alleen een chique, maar meteen ook een retro uitstraling.

• Kleuren

Zeg je vintage, dan zeg je al snel oranje, groen, geel en bruin. Het zijn die typische jaren zeventig kleuren die vaak geassocieerd worden met een retro look. Daarnaast zie je in deze stijl veel drukke prints voorbij komen. Maar ook donkere pastelkleuren passen goed in een vintage interieur. Net iets minder heftig, maar zeker niet saai.

• Vormen

Vintage meubels kenmerken zich door geometrische vormen en afgeronde hoeken. Zijn deze meubels niet helemaal jouw smaak, dan kun je je ook beperken tot het aankleden van jouw interieur met woonaccessoires, zoals kussens of vaasjes. Of kies juist voor echt ouderwetse elementen in je huis, zoals een platenspeler of oude, versleten koffers.

Tijdloos of vintage interieur?

Waar je bij vintage meubels misschien al snel denkt aan meubels gemaakt in de jaren zestig of zeventig van de vorige eeuw, hoeft dat voor het creëren van een vintage look helemaal niet zo te zijn. Ook met hedendaagse meubels, met een vaak wat vriendelijker prijskaartje, kun je die vintage uitstraling bereiken.

Bij onze woonwinkels vind je meubels die je tijdloos zou kunnen noemen en die perfect passen in een vintage interieur. Onze medewerkers helpen je graag met passend gratis interieuradvies. Of doe online alvast wat inspiratie op met onze interieurblog.

Vintage meubels bij Villa ArenA

Zoek je tijdloze meubels om jouw vintage interieur af te maken? Kom langs bij Villa ArenA! Met meer dan vijftig woonwinkels onder één dak kom je ogen tekort. En met ruime openingstijden en voldoende parkeergelegenheid staat niets je in de weg een bezoek nog langer uit te stellen.


Lees verder over de vintage stijl in onze blog


Bekijk andere stijlen