Klassieke woonstijl

klassiek

Bij een klassiek interieur denk je al snel aan luxe, elegante meubels, warme kleuren en een indrukwekkende visgraatvloer. Wil je de klassieke inrichting tot in de puntjes doorvoeren? Dan kies je ook voor ornamenten, mooie kroonluchters en grote spiegels. Of je nu alleen voor de basis gaat, of voor het hele pakket: in Villa ArenA vind je veel woonwinkels met een ruim assortiment klassieke meubels onder één dak.


Gratis interieuradvies

We helpen je graag met persoonlijk advies! Elke zaterdag gratis interieuradvies in Villa ArenA.

MAAK AFSPRAAK
  • klassiek
  • klassiek
  • klassiek
  • klassiek
  • klassiek
  • klassiek
  • klassiek
    Bij een klassiek interieur denk je al snel aan luxe, elegante meubels warme kleuren en een indrukwekkende visgraatvloer.

Klassiek interieur kenmerken

Met een klassieke woonstijl kun je verschillende kanten op in je woning. Zo kun je kiezen voor een modern, klassieke inrichting of toch kiezen voor de meer traditionele vertaling van een klassieke woonstijl. Welke stijl je ook kiest, onderstaande kenmerken helpen je op weg.

• Meubels

Bij een klassiek interieur kies je bij voorkeur voor de wat grotere meubels met een romantische stijl. Materialen die je veel terug ziet komen, zijn fluweel, messing en marmer.

• Accessoires

Om een klassiek interieur helemaal af te maken, zijn accessoires erg belangrijk. Hierbij is symmetrie het codewoord. Denk aan dezelfde fotolijstjes aan de muur of aan beide kanten van de bank eenzelfde accessoire. Door de symmetrie goed toe te passen, komt je inrichting rustig over.

• Kleuren

Rood, paars, groen of blauw, in een klassiek interieur ben je niet gebonden aan bepaalde kleur. Wel kies je bij deze woonstijl eerder voor de diepere, donkere tinten voor extra warmte in de ruimte. Je maakt de klassieke woonstijl helemaal af door de donkere tinten te matchen met beige en grijstinten. Maar je kunt ook kiezen voor goud of zilver als accentkleur.

• Verlichting

Net als bij veel andere woonstijlen, is verlichting ook hier erg bepalend. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kroonluchter, al dan niet met een eigentijds tintje. Maar ook stoffen lampenkappen misstaan niet bij een klassieke inrichting.

Wil jij inspiratie opdoen voor het inrichten van je woning? Bezoek ons interieurblog of plan een gratis interieuradvies.

Bezoek showrooms met klassiek interieur in Villa ArenA

Wil jij een klassieke woonstijl? Dan is het fijn als je de meubels in het echt kunt bekijken. Met de volledig ingerichte showrooms krijg je direct een gevoel welke sfeer een klassieke inrichting geeft. Kom daarom langs bij Villa ArenA. Daar vind je meer dan vijftig woonwinkels onder één dak met ruime openingstijden en voldoende parkeergelegenheid.


Lees verder over de klassieke woonstijl in onze blog


Bekijk andere stijlen