Bohemian interieur

bohemian

Passen vintage, exotische invloeden en warme materialen helemaal bij jouw smaak? Dan ben je vast een liefhebber van een bohemian interieur. Natuurlijke materialen zoals rotan en hout zijn de basis van het boho interieur en je maakt je woning helemaal af met exotische prints en opvallende blikvangers. Of je nu op zoek bent naar een volledig interieur of alleen de accessoires: in ons grote aanbod woonwinkels slaag je altijd.


Gratis interieuradvies

We helpen je graag met persoonlijk advies! Elke zaterdag gratis interieuradvies in Villa ArenA.

MAAK AFSPRAAK
  • Een boho interieur is niet gebonden aan vaste regels. Je kunt je woning net zo uitbundig inrichten als je zelf wilt.

Samenstellen van een bohemian interieur

Het leuke van een boho interieur is dat je niet gebonden bent aan vaste regels. Je kunt je woning dus net zo uitbundig inrichten als je zelf wilt. Ga jij shoppen voor een een bohemian interieur? Dan kunnen onderstaande tips van pas komen.

• Kies voor natuurlijke materialen

Bij een bohemian woonstijl zijn je meubels gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, rotan of riet. Denk bijvoorbeeld aan een steigerhouten tafel, een rotan stoeltje of een rieten mand gevuld met tropische planten.

Durf te experimenteren

Wil jij een tropisch behang combineren met opvallende fotolijstjes? Bij een bohemian interieur kan het allemaal. Het is juist de kunst om patronen met elkaar te matchen die op het eerste gezicht helemaal niet zo goed passen. Vind je het zelf toch wat spannend om random accessoires met elkaar te combineren? De stylisten in de woonwinkels van Villa ArenA helpen je graag op weg.

Zorg voor rust met kleur

Een fijne basiskleur is een belangrijk onderdeel van het boho interieur. Door hier slimme keuzes in te maken, voorkom je dat jouw woning een tweelingzusje van Villa Kakelbont wordt. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kopertint op een van de muren die vervolgens ook terugkomt in een aantal accessoires.

Ga voor de vintage look

Bij een bohemian interieur mag de vintage look niet ontbreken, zoals een mooie oude tafel die al jaren in de familie is, of een ander erfstuk. Heb jij geen vintage meubels? Geen nood, tegenwoordig heb je ook diverse nieuwe meubels die een vintage gevoel geven.

Meer tips hoe je een bohemian interieur krijgt? Bezoek ons interieurblog.

Beach look interieur

Wie aan een bohemian woonstijl denkt, denkt vaak aan Ibiza. Oftewel, een typisch strandsfeertje met een alternatieve vibe. Voor die typische beach look interieur geldt eigenlijk hetzelfde als voor een boho interieur. Grootste verschil is dat je hier echt op zoek gaat naar materialen die zo van het strand lijken te komen. Denk hierbij dus aan aardetinten, schelpen en afbeeldingen van zomerse taferelen.

Bezoek de woonwinkels in Villa ArenA

Om je bohemian interieur op maat samen te stellen, wil je de materialen natuurlijk zelf ervaren. Je wilt proefzitten op je nieuwe bank en de stoffen van de kussens voelen. Bij Villa ArenA vind je een ruim assortiment aan woonwinkels. We hebben ruime openingstijden, voldoende parkeergelegenheid en een groot aantal woonwinkels onder één dak. Wil je gratis, persoonlijk interieuradvies op maat? Maak dan alvast een afspraak.


Lees verder over de bohemian stijl in onze blog


Bekijk andere stijlen