Scandinavisch interieur

scandinavisch

Steeds meer mensen ontdekken de charme van een Scandinavisch interieur. De strakke vormgeving gecombineerd met natuurlijke materialen is perfect als je je woning wilt voorzien van een moderne, lichte en luchtige uitstraling. Bij Villa ArenA vind je alles voor Scandinavisch wonen. Vloeren, meubels of woonaccessoires, bij ons vind je alles onder één dak. Zien we je snel?


Gratis interieuradvies

We helpen je graag met persoonlijk advies! Elke zaterdag gratis interieuradvies in Villa ArenA.

MAAK AFSPRAAK
  • Scandinavisch
  • Scandinavisch
  • Scandinavisch
  • Scandinavisch
  • Scandinavisch
  • Scandinavisch
  • Scandinavisch
    De witte basiskleur, aangevuld met wat lichte grijstinten vormen het kleurenpalet van de woonstijl. Het resultaat: een lichte en rustig interieur.

Kenmerken van een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur heeft een geheel eigen sfeer. De rust en kalmte die deze woonstijl uitstraalt, is het resultaat van een aantal kenmerken die deze inrichting precies typeren. 

• Interieur Scandinavisch: wit als basis

Wit, wit en nog eens wit. Een Scandinavisch interieur blinkt niet uit in heftig kleurgebruik. De witte basiskleur, aangevuld met wat lichte grijstinten vormt het kleurenpalet van deze woonstijl. Het resultaat: een licht en rustig interieur.

• Scandinavische inrichting: strak en minimalistisch

De meubels in een Scandinavisch interieur kenmerken zich door strakke en minimalistische vormen. Functionaliteit staat voorop. Ook hier zie je veel rustige kleuren, vaak gecombineerd met lichte houtsoorten, zoals eiken of dennen.

• Warmte door natuurlijke materialen

Met al dat wit moet je uitkijken dat het interieur niet koud gaat aanvoelen. Bij een Scandinavische inrichting zie je daarom ook vaak veel natuurlijke materialen, als tegenhanger voor het strakke, minimalistische en witte van deze woonstijl. Een veelvoorkomend materiaal is hout, vaak in een lichte kleur. Daarnaast zie je ook veel stoffen, zoals wol en vilt. Die combinatie van materialen zorgt voor een warme sfeer in huis.

Inspiratie opdoen voor een Scandinavisch interieur

Bij onze woonwinkels vind je alles wat je zoekt voor jouw Scandinavische inrichting. Van lichte, houten vloeren, tot strakke, minimalistische meubels en bijpassende woonaccessoires. Weet je nog niet helemaal zeker of dit is wat je zoekt of heb je vragen over hoe je meubels met elkaar kunt combineren? In onze winkels ben je welkom voor gratis interieuradvies. Onze medewerkers staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Maak vooraf een afspraak om er zeker van te zijn dat er voldoende tijd is om jouw woonadviesvragen te stellen.

Online alvast wat inspiratie opdoen? Kijk dan eens bij ons interieurblog. Hier vind je voorbeelden en trends op het gebied van Scandinavisch wonen.

Scandinavisch wonen begint bij Villa ArenA

Ben je op zoek naar aanvullingen om jouw inrichting helemaal compleet te maken? Breng een bezoek aan Villa ArenA. Met meer dan vijftig woonwinkels onder één dak vind je hier alles voor Scandinavisch wonen. We hebben ruime openingstijden en voldoende parkeergelegenheid, dus er staat je niets in de weg om snel eens inspiratie op te komen doen bij ons!


Lees verder over scandinavisch interieur onze blog


Bekijk andere stijlen