Landelijke woonstijl

industrieel

Een behaaglijke bank om in weg te zakken, een robuuste, houten keuken en een fijn, wollen kleed op de vloer. Landelijk wonen: wie wil dat nou niet? Bij een landelijk interieur probeer je de stijl van het boerderijleven in je eigen woning toe passen. Ben je op zoek naar specifieke items of wil je je volledige inrichting vernieuwen? Bij Villa ArenA vind je meer dan vijftig woonwinkels met landelijke meubels en accessoires.


Gratis interieuradvies

We helpen je graag met persoonlijk advies! Elke zaterdag gratis interieuradvies in Villa ArenA.

MAAK AFSPRAAK
 • landelijk
 • landelijk
 • landelijk
 • landelijk
 • landelijk
 • landelijk
 • landelijk
  Wanneer je de kenmerken van het landelijk wonen goed toepast, creëer je een gemoedelijke, huiselijke sfeer.

Landelijk wonen: ontdek de kenmerken

Een volledig landelijk interieur of items die bij passen bij deze stijl zijn van oudsher populair in Nederlandse huizen. Wanneer je de kenmerken van het landelijk wonen goed toepast, creëer je een gemoedelijke, huiselijke sfeer. Wil jij dit ook? Onderstaande tips helpen je op weg.

 1. Bij een landelijk interieur kies je voor natuurlijke materialen, denk bijvoorbeeld aan hout, linnen en katoen.
 2. Landelijke meubels hebben ronde hoeken, zijn robuust en niet helemaal gepolijst. Voor de meubels wordt er veel gebruik gemaakt van hout en glas. Denk bijvoorbeeld aan de glazen deurtjes in de servieskast die zorgen voor de sfeer die jij zoekt.
 3. Om de knusse sfeer te creëren die zo typerend is voor landelijk wonen voeg je accessoires toe aan je interieur. Kies bijvoorbeeld een kleurrijke sprei of lantaarns met waxinelichtjes die niet misstaan in een boerderij.
 4. Je maakt je interieur helemaal af door te kiezen voor aardse tinten zoals beige, wit en grijs. Uiteraard zorg je ook voor de nodige planten in je woning om het buitengevoel naar binnen te halen. Iets dat helemaal past bij een landelijk interieur.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bezoek ons interieurblog

Zo shop jij landelijke meubels

Een belangrijk onderdeel van eenlandelijk interieur zijn de meubels. Wil jij je laten inspireren welke meubels het beste passen bij jouw woning? Of ben je gewoon benieuwd naar de vele mogelijkheden van een landelijk interieur? Bij Villa ArenA kun je rondwandelen in woonkamers, keukens en slaapkamers en in alle rust meubels in deze stijl bekijken.

Wil je gratis, persoonlijk interieuradvies? Maak dan alvast een afspraak met een van de interieurstylisten. Liever eerst alleen of met je eigen gezelschap landelijk wonen ervaren? Profiteer dan van onze ruime openingstijden en voldoende parkeergelegenheid.


Lees verder over de landelijke stijl in onze blog


Bekijk andere stijlen