Zo creëer je een botanisch industrieel interieur

botanisch interieur

Word jij blij van (groene) planten? En ben je niet vies van een stoer, oud, opvallend object in huis? Dan voel jij je waarschijnlijk helemaal thuis in een botanisch industrieel interieur. Botanisch staat voor alles wat met planten te maken heeft. Deze stijl past bij vrijwel iedere inrichting, maar in dit blog combineren we het met een industrieel interieur. Zie jij deze look zitten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met onze stylingtips creëer jij in een handomdraai een botanisch industrieel interieur.

 

Tip 1: Leef je uit met planten

Eén ding is zeker: bij een botanisch industrieel interieur hoort groen. Heel veel groen. Een botanisch interieur vindt haar oorsprong namelijk in alles wat te maken heeft met plantkunde. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, dus leef je uit! Ga je voor hangplantjes, industriële planten zoals een monstera (gatenplant), droogbloemen in lijstjes aan de muur of behang in jungle stijl?

 

Ook als je geen groene vingers hebt, voeg je eenvoudig planten toe aan je botanisch industrieel interieur. Vetplanten zijn bijvoorbeeld makkelijk in onderhoud, kunnen lang zonder water en geven het natuurlijke karakter van je interieur een boost. Tegenwoordig heb je ook hele mooie kunstplanten die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Tip 2: Kies groen als basiskleur

Groen is een rustige kleur waarmee je een mooie basis legt voor meubels en accessoires. Deze kleur verveelt niet snel omdat we het in de natuur ook dagelijks tegenkomen. Denk je dat het snel saai wordt? Combineer dan verschillende kleuren groen voor een speels effect, maar zorg wel dat ze bij elkaar passen. Voor nog meer sfeerbeleving combineer je groen met naturel tinten zoals zand, klei of steen.

Tip 3: Ga voor natuurlijke materialen

Bij een botanisch industrieel interieur zit je al snel goed als je gebruik maakt van natuurlijke materialen. Denk aan metaal, (oud) hout, wol, baksteen en beton(look). Hoe meer je combineert, hoe mooier het eindresultaat. Zet je groene plant bijvoorbeeld in een leren plantenzak en plaats deze op een vintage houten kist. Leg er een wollig kussen naast en creëer direct meer sfeer in huis. Behalve natuurlijke materialen kun je ook denken aan fotolijsten met botanische prints of illustraties van insecten, een oude typemachine of wilde dieren.

 

Weet je nog niet precies wat je wil? Een moodboard  helpt je om een botanisch industriële stijl vorm te geven en dit vervolgens toe te passen in je interieur.

Tip 4: Zorg voor een echte eyecatcher

Voor een stoere en doorleefde uitstraling in je interieur ga je aan de slag met industrieel stylen. Het is belangrijk dat je niet te veel industriële accessoires gebruikt, maar een keuze maakt. Kies in ieder geval voor één oud element. Dat kan bijvoorbeeld een bakstenen muur zijn, een eettafel van grof steigerhout of een chesterfield bank. Combineer dit met één of twee grote accessoires en zoek er kleine decoratie bij. Ben je bang dat het te druk wordt? Met een rustige basiskleur kun je altijd wat meubels of accessoires weghalen om wat meer rust terug te brengen in je interieur.

 

Bij Villa ArenA vind je honderden accessoires en ideeën die perfect passen bij een botanisch industrieel interieur. Allemaal onder één dak. Kom een keertje langs en laat je inspireren in onze winkels!