Zo creëer je een Japandi stijl in jouw slaapkamer

japandi woonstijl

Japandi brengt twee werelden samen: de Scandinavische rustiek en de Japanse elegantie. Beide stijlen kenmerken zich door minimalisme en dat lijdt tot een inspirerende mix. Deze trend is goed te combineren met de keuze voor een statement piece. Wij vertellen je hoe je in jouw slaapkamer de trendy Japandi stijl creëert.

 

Bij Japandi staat de functie van de kamer voorop en krijgt de ruimte een eigen vibe door het plaatsten van statement stukken. Hou je wel van de rust van een Scandinavisch interieur, maar mis je wat kleur? Dat is precies het vleugje Japan dat wordt toegevoegd waardoor er meer warmte ontstaat. Kies voor pasteltinten in combinatie met grijs en voeg zwarte elementen toe.

Neutrale tinten

Scandinavische design staat bekend om het gebruik van lichte, neutrale tinten en houten elementen. Realiseer dit in jouw slaapkamer met bijvoorbeeld een grote houten kast. Dit zorgt direct voor een warme en rustige sfeer. Combineer met katoenen of linnen beddengoed in zachte tinten en een groot vloerkleed. Voeg zwarte accessoires toe voor een mooi contrast.

Zachte materialen

Een must in een Japandi slaapkamer zijn aaibare materialen zoals teddystof. Hoe zachter hoe beter! Denk aan sierkussens, een wollig plaid op je bed of een groot zacht vloerkleed naast je bed. Opstaan met je blote voeten op een cosy en warm tapijt, wie wil dat nou niet?

Organische vormen

In deze trend spelen organische vormen een belangrijke rol. Ronde en asymmetrische vormen kun je bijvoorbeeld terug laten komen in lampen, een vloerkleed, spiegel of een kunstwerk aan de muur.