Vijf tips om warm te worden zonder de verwarming aan te zetten

Nu de winter eraan komt en de energieprijzen torenhoog zijn, zijn veel mensen op zoek naar manieren om te besparen op hun energierekening. Wij hebben vijf simpele tips voor je om warm te worden zonder de verwarming aan te zetten.

 

Lekker slapen in een warm bed

In de winter is het soms een heel gedoe om het bed lekker warm krijgen en te houden. De kou kan je slaap zelfs flink verstoren. Een dekbed met warmteklasse 1 (winter) heeft een hoog isolatievermogen; dit zijn de warmste en dikste dekbedden. Laat je adviseren in de beddenwinkels van Villa ArenA.

 

Zacht flanel is een geschikte keuze voor een dekbedovertrek of hoeslaken. Lekker behaaglijk en onmisbaar voor koude nachten. Met een extra wollen onderdeken ervaar je nóg meer zachtheid en warmte in bed. Direct in een warm bed stappen? Kies dan voor een elektrische onderdeken die je 15-20 minuten voor je naar bed gaat aanzet.

 

Onder een kleedje kruipen

Een mooi plaid staat niet alleen stijlvol op je bank, maar het is ook comfortabel om onder te kruipen als je het koud hebt. Een wollen plaid of fleecedeken is heerlijk warm en perfect voor de winter. Film kijken zonder dekentje op de bank? Dat is haast onmogelijk.

 

Kaarsjes aan

Kaarsen, waxinelichtjes…zet er een aantal bij elkaar op een blad en steek ze aan. Hoewel ze de verwarming niet geheel vervangen, geven ze toch warmte af. En alle beetjes helpen tenslotte. Daarnaast staat het ook nog eens gezellig. Zo heb je letterlijk en figuurlijk een warm huis.

 

Met je voeten op een vloerkleed

Een vloerkleed zorgt direct voor extra warmte onder je voeten, maar het geeft ook net dat extraatje aan je interieur. Kies voor een wollen variant, want wol is warmte-isolerend. Zeker in de winter belangrijk, want je wilt tenslotte geen koude voeten. In Villa ArenA vind je diverse woonwinkels die de mooiste en warmste vloerkleden aanbieden.

 

Ga voor gordijnen

Heb je nog geen gordijnen? Gevoerde gordijnen kunnen enorm helpen om de tocht van tuindeur of de ramen tegen te houden. Een gordijn voor je voordeur plaatsen is ook een aanrader. Bestaande gordijnen kun je voeren met thermostof voor extra isolatie. Of wat dacht je van de velourse variant van vroeger? Ideaal om de kou buiten te houden.

 

Bij dubbele plisségordijnen blijft er lucht tussen de stof zitten en dat zorgt voor een isolerende werking. Bij Berg&Berg en Woninginrichting-Aanhuis hebben ze ruime keuze aan duurzame raambekleding.