Van trend tot inspiratieplein: herfst

interieurplein oranje najaar

Een nieuw woonseizoen is begonnen. De start van de herfst betekent ook dat het tijd is om vooruit te blikken op de herfst woontrends. Onze interieurstyliste Judith vertelt wat dé najaars trendkleuren zijn en welke materialen we deze herfst zien.

 

Buiten zien we een bron van schoonheid; veel geel/oranje kleuren ontspringen. We halen de herfstkleuren naar binnen en het wordt een kleurrijk najaar. Dit seizoen zie je dan ook veel oranje. Deze warme vrolijke kleur zit vol vitale energie en zet bovendien aan tot creativiteit en een goed humeur.

 

Buiten is het koud en het wordt vroeg donker. Binnen zit je rustig en warm bij de kachel. Wol, kunstbont en teddy lenen zich perfect voor het creëren van een warm en gezellig thuis. Gebruik natuurlijke, lichte kleuren in combinatie met bruin en zwart om je huis rust uit te laten stralen. Een strak design met een zachte uitstraling is wat deze woontrend omschrijft. Licht hout, klei en keramiek: deze natuurlijke en aardse materialen maken van het huis een fijne leefomgeving. 

Najaars trendkleuren

Oranje is als energieke en stimulerende verfkleur ideaal voor tienerkamers waar jonge mensen barsten van energie. Wil je in de leefruimte oranje gebruiken, dan kun je het beste kiezen voor een zachtere of roestkleurige oranjetint. Oranje is tevens een ideale kleur om de keuken of eetkamer mee te verven, gezien oranje in de keuken zorgt voor de nodige energie om te koken en in de eetkamer de eetlust opwekt. Tenslotte is oranje perfect om kille ruimtes zoals de kelder, bijkeuken of hal iets meer pit te geven.

 

interieurplein oranje najaar

Oranje combineren met andere verfkleuren

Oranje is een secundaire kleur die ontstaat door een mengeling van primaire kleuren rood en geel. Oranje staat in het kleurenwiel recht tegenover blauw, wat betekent dat blauw en oranje complementaire kleuren zijn en dus goed met elkaar te combineren zijn. Dit hoeven niet altijd geschilderde muren te zijn. Meubels, gordijnen, accessoires…alles heeft kleur!

 

Wie liever voor een rustiger kleurenpalet kan er ook voor kiezen om oranjetinten met elkaar te combineren. Vermijd echter teveel feloranje, want oranje kan al snel dominant of schreeuwerig overkomen. Verf liefst één muur in een gloedvol oranje, terwijl je de andere muren neutraal en zacht houdt. Wil je het warme, zuiderse effect van oranje benadrukken, dan kan je kiezen voor een combinatie van oranje met geel of aardetinten. Zo creëer je een rijk, maar rustig kleurenschema.

 

judith villa arena najaar

Aardse tinten

Is oranje je te heftig? Om een gebalanceerde look te creëren, kun je bijvoorbeeld een ton-sur-ton kleurenpalet vol aardse tinten nemen. Zo zullen de zachte aardse bruintinten, beige en terracotta’s een vleugje warmte introduceren in de herfst. Roodbruine en bruine tinten zullen een topkeuze zijn voor de herfst en zetten meteen een warme woonsfeer neer.

Materialen

De subtiele glans van brons zal in het najaar van 2022 veel te zien zijn, zoals vazen, kandelaars en verlichting. Ook ijzer maakt een rentree in het wonen als materiaal. Daarnaast blijft goud een materiaal dat we deze herfst veelvuldig terug zien komen in bijvoorbeeld gordijnen, kussens en meubelstoffen.

 

Zachte wollen dekens, teddy kussens, het zijn typische herfstbehoeften nu we weer naar binnen trekken!

 

Op de inspiratiepleinen op de begane grond van Villa ArenA vind je de laatste herfst woontrends. De pleinen geven inspiratie en helpen je om jouw eigen woonstijl te ontwikkelen. Kom langs en laat je inspireren!