Valentijn blog: wees lief voor je slaapkamer

Het is (bijna) Valentijnsdag, voor velen de ultieme dag van de liefde. Of je nu gelukkig bent in de liefde of een happy single, het is natuurlijk altijd fijn om wat extra aandacht aan je slaapkamer te besteden. Wist je dat je maar liefst 3000 (!) uur per jaar in deze ruimte doorbrengt? Een upgrade van je slaapkamer is dus geen overbodige luxe. De slaapkamer is een plek waar je graag ’s avonds gaat slapen en ’s ochtends weer wakker wordt. Om de ideale slaapkamer te creëren kun je een aantal veranderingen doorvoeren. Benieuwd hoe? Lees dan verder.

Geen ver-van-mijn-bed-show

Een goed bed staat centraal in de slaapkamer. Naast het uiterlijk is het comfort van het bed minstens zo belangrijk. Wie wil er nu niet uitgerust en ontspannen wakker worden? In Villa ArenA vind je een groot aanbod beddenwinkels. De winkeliers adviseren je graag! Ook de keuze van het dekbed, kussens en beddengoed zijn van belang. Kleine tip: een opgemaakt bed zorgt instant voor een frisse en opgeruimde sfeer in jouw slaapkamer. Zo stap je ’s avonds met een goed gevoel jouw bed weer in.

Zalig zacht

Om met het juiste been uit bed te stappen, doe je jouw voeten een plezier door een fijn vloerkleed neer te leggen. Geef jouw vloer die zachte touch. Neem de clichés voor lief: hoe zachter, hoe beter. Houd je dus vooral niet in met het aanschaffen van items met een hoog aaibaarheidsgehalte. Door middel van aaibare stoffen, zachte plaids en kussens en kaarsen creëer je volop gezelligheid in de slaapkamer. Of shop een stijlvol plaid waar je tijdens de wintermaanden (en eigenlijk altijd wel) lekker onder wil kruipen.

I wand you

Oogt jouw wand nog wat saai? Om je slaapkamer een persoonlijke touch te geven, is wanddecoratie the way to go. Een mooi behang of fris kleurtje op de muur doet wonderen. Benieuwd naar het aanbod? In Villa ArenA kun je terecht bij Woninginrichting-Aanhuis en Berg & Berg voor en staaltje vakmanschap op dit gebied. Lees ons blog wat kleur met je interieur doet.

 

Denk ook aan een mooi kunstwerk, muurkleed, dromenvanger of misschien wel een gallery wall met leuke (eigen) foto’s of posters. Villa ArenA heeft twee prachtige kunstgalerieën in huis. Kunst is persoonlijk, beleving en passie. Kom dit dus zeker bewonderen!

Het licht gezien

Sfeer creëer je voor een groot deel met behulp van de juiste verlichting. Een grote, felle lamp boven je bed doet de uitstraling van je slaapkamer niet veel goeds. Ga eens op zoek naar een dimbare lamp of een paar kleine lampjes voor naast je bed en op het nachtkastje. Ook leuk: een lichtsnoer boven je bed. Voor de dromers onder ons! Natuurlijk kun je hier op allerlei manieren mee experimenteren. Verlichting mag best het middelpunt van de kamer zijn!

 

Happy Valentine!