Trendkleur 2023: Wild Wonder van Flexa

Alweer voor de 20e keer komt Flexa met de kleur van het jaar. Dé kleur van 2023 is Wild Wonder™: een positieve, natuurlijk geeltoon volledig geïnspireerd op de natuur. Door de volle gloed straalt deze trendkleur één en al positiviteit uit. De warme tint doet het goed met natuurlijke materialen zoals riet, hout en planten. Wij zijn fan.

 

Ieder jaar komen de Flexa kleurexperts en een panel internationale designexperts bijeen om de nieuwste trends voor het komende jaar te bepalen. Ze vertalen wereldwijde inzichten en opkomende trends in één kleur die perfect aansluit bij de stemming van dat moment. Dit jaar is gekozen voor een positieve tint met een volle gloed die op de natuur is geïnspireerd: Wild Wonder™.

 

Naast de kleur van het jaar komt Flexa met vier bijbehorende gebruiksvriendelijke kleurenpaletten. Elk palet is geïnspireerd op de natuur en creëert een geheel eigen look.

Lush-palet

Het Lush-kleurenpalet bestaat uit zachtgroene, mosgroene, turf paarse en zacht lila tinten. De tinten die je in het bos tegenkomt vormen de basis voor dit palet. Pas deze kleuren toe en haal de natuur in huis. In combinatie met Wild Wonder™ breng je kalmte in de ruimte. De combinatie met de kleur Wild Wonder™ geeft een warm contrast aan de ruimte. 

Buzz-palet

Het Buzz-palet bestaat uit zachtroze, gele en pastelroze tinten, geïnspireerd op bloemenweides met wilde bloemen, bijen vlinders en grassen. De vrolijke en levendige kleuren geven een fleurig effect. Pas colour blocking toe met deze kleuren, verf geometrische vormen op de muren of pas twee contrasterende kleuren op verschillende muren toe. 

Raw-palet

Het Raw-pallet is geïnspireerd op de grondstoffen van de natuur, zoals stro, hout en tarwe. De warme kleuren geven je huis meer warmte en diepte. Combineer deze kleuren met natuurlijke materialen om de nadruk te leggen op de natuurlijke, warme tonen van kaneel, nootmuskaat, bruin, zacht oranje en subtiel roze. . 

Flow-palet

Zeeblauw, kiezelgrijs en schelproze, tinten die je terug vindt bij de kust, vormen het Flow-kleurenpalet. Een palet dat bestaat uit donkere en lichte tinten waarmee je goed kunt experimenteren. Kleurblokken en verfeffecten: niets is te gek. Zelfs in kamers met weinig natuurlijk licht passen deze warme kusttinten prima. De neutrale kleuren geven een ruimtelijk effect aan elke kamer.