Tijd voor goede woonvoornemens

goede voornemens

2023 is nog maar net begonnen. Zo’n begin van een nieuw jaar gaat vaak samen met goede voornemens op het gebied van minder snoepen, stoppen met roken of meer sporten. Maar waarom geen goede voornemens met betrekking tot jouw interieur? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1. Creëer een fijne thuiswerkplek

We werken we steeds meer thuis. Zit je nog steeds met je laptop op schoot of aan de gammele keukentafel? Tijd om jouw eigen fijne werkplek te creëren! Wat je praktisch gezien nodig hebt voor het inrichten van een ideale thuiswerkplek lees je in dit blog. Wees niet alleen praktisch, maar maak het ook persoonlijk en gezellig!

2. Haal de natuur in huis

Planten vrolijken niet alleen je interieur op, er zitten nog veel meer voordelen aan. Planten in huis zorgen voor minder stress én ze helpen je te concentreren. Wij zetten het liefst ons hele huis vol met planten om een echte urban jungle te creëren. Hoe je jouw interieur een groene boost geeft? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Geen groene vingers? Kies dan bijvoorbeeld voor natuurlijke accessoires zoals rotan of een houten lampenkap.

3. Ruim op!

Je hoeft niet te wachten tot het voorjaar om met de grote (opruim)schoonmaak te beginnen. De zolder opruimen, keukenkastjes uitmesten, de kledingkast opnieuw inrichten. Beginnen met opruimen in niet leuk, maar achteraf voelt het zo goed! Zo heb je ook extra veel tijd om lekker van de zon te genieten als een deel van de voorjaarschoonmaak al is gedaan. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag!

4. Geef die muur een kleur

Zit je nog steeds tegen die witte muur aan te kijken? Ga voor kleur en beïnvloed je gevoel. Wild Wonder™ is dé Flexa kleur van 2023. Een positieve, natuurlijke kleur die straalt in iedere kamer van het huis. Weet je niet zo goed hoe je deze kleur van het jaar terug moet brengen in jouw interieur? Wij hebben een aantal wintertrends voor je verzameld. Laat je insprireren!

5. Ga voor dat nieuwe interieur

Maak een moodboard! Zo creëer je jouw eigen woonstijl die je vervolgens helpt bij het toepassen ervan in het interieur. Iedereen kan het, het is leuk om samen te doen en zo’n collage verduidelijkt op voorhand al heel veel. Tips om zelf een moodboard te maken lees je hier. Bij de woonwinkels van Villa ArenA shop je jouw nieuwe interieur zo bij elkaar!

 

Hoe zien jouw goede (woon)voornemens eruit?