Modern en vintage in jouw interieur

modern en vintage villa arena

De woonstijlen modern en vintage zijn een absolute match made in heaven. Deze verassende combinatie is niet alleen erg mooi, maar geeft ook nog eens karakter aan je interieur. In een modern interieur zorgen persoonlijke elementen, zoals vintage en retro items, namelijk voor warmte en sfeer. En andersom maken moderne items een vintage interieur georganiseerder en strakker. Wij hebben hieronder wat inspiratie voor je opgesomd zodat jij direct aan de slag kan.

Vintage accessoires

Bij een modern huis denk je waarschijnlijk niet meteen aan vintage woonaccessoires. Toch zijn deze items juist hetgeen dat van je huis een persoonlijk, sfeervol thuis maken. Combineer die strakke matzwarte keuken met een vintage lamp of schuif een retro loungestoel of vloerkleed in je hoekje met moderne accessoires. Zo creëer je heel gemakkelijk een totaal andere sfeer en uitstraling.

 

Kleuren en prints

Een klassieke vintage kamer heeft een warm en zacht kleurenschema. Maar in een modern, vintage interieur is dit zeker niet nodig. De warme, zachte kleuren kun je combineren met neutrale tinten zoals zwart, beige, grijs en wit. Om dit aan te vullen kun je de vintage stijl verder terug laten komen in extra elementen in je interieur. De meest populaire motieven in een vintage stijl zijn bloemen en strepen. Ga dus voor een klein kastje in een warme kleur of een paar extra accessoires met bloemenprint.

 

Retro stoelen aan de eettafel

Heb je net die gloednieuwe eettafel gekocht, komt de volgende moeilijke keuze: de eetkamerstoelen. Wil je gaan voor een uniek sfeer, of wat geld besparen? Dan kan het slim zijn om eens te kijken naar tweedehands (vintage) stoelen. Minpuntje: vintage stoelen zijn niet altijd makkelijk te vinden en de kans dat je zes of acht dezelfde exemplaren tegen komt is klein. Omarm dat je stoelen van elkaar zullen verschillen en combineer verschillende stijlen en ontwerpen, dat is ook nog eens extra hip! Als je het rustig wilt houden, zorg dan dat ze allemaal iets gemeen hebben. Dus bijvoorbeeld verschillende soorten stoelen, maar allemaal wit. Of juist iedere stoel in dezelfde soort stof, maar in een andere kleur.

 

Ben jij geïnspireerd om aan de slag te gaan? Aarzel dan niet en kom naar Villa ArenA voor meer inspiratie en professioneel advies bij een van onze woonwinkels.