Maak jouw huis voorjaarsproof

maak jouw huis voorjaarsproof villa arena

Spring is here! Dieren ontwaken uit hun winterslaap en de eerste bladeren en bloemen verschijnen. Dan weet je dat het lente is. De hoogste tijd om jouw huis voorjaarsproof te maken. We helpen je graag met een aantal handige tips zodat niet alleen de natuur opfleurt in dit zonnige seizoen, maar ook jouw interieur.

Begin met een uitgebreide schoonmaakdag

Een klusje waar niemand om staat te springen, maar dat wel handig is om mee te beginnen als je je woning klaar wilt maken voor de lente: de voorjaarsschoonmaak. Maak ieder hoekje van je huis grondig schoon, ruim die iets te volle kast helemaal op en geef je ramen, meubels of gordijnen eens een goede schoonmaakbeurt. Dit is tevens een heel geschikt moment om een nieuwe meubelopstelling te proberen. Met een paar kleine aanpassingen zou jouw interieur zomaar eens kunnen voelen als een volledig vernieuwd huis!

Laat je muren stralen in de lentezon

Essentieel bij de lente zijn natuurlijk vrolijke en lichte kleuren. Neem eens een kijkje tussen de nieuwe Flexa kleuren van 2022. Niet alleen het prachtige lichtblauwe Bright Skies is geschikt voor dit voorjaar, maar ook de andere kleuren zoals Sandy Steps of The Workshop 4. Voer deze nieuwe kleuren ook door in de rest van je interieur zoals kussens, dekentjes en accessoires, óf verf bijvoorbeeld dat oude kastje eens met één van deze fleurige kleuren!

 

voorjaar in villa arena

Let there be light

Nu de zon weer regelmatig door je ramen schijnt is het goed om na te denken over passende raambekleding. Lichte gordijnen zorgen voor een ruimtelijke en lichte sfeer in je interieur én weerkaatsen tevens het zonlicht, waardoor het niet te warm wordt in je huis. Liever een andere raamdecoratie? Kijk dan eens naar shutters of dubbele plissé gordijnen. Deze nemen beide minder warmte op dan gordijnen en zorgen dus op warme lentedagen voor een heerlijke koele woning.

Tulpen, rozen en narcissen maken het compleet

Je voorjaarsinterieur wordt helemaal compleet met een prachtige bos lentebloeiers. Bloemen in huis zorgen voor ontspanning, positieve energie én zijn een eenvoudige manier om vrolijke kleuren toe te voegen aan je interieur. Om je verse boeket helemaal tot zijn recht te laten komen is een stijlvolle vaas op zijn plaats. Ga voor een felle kleur of speelse vorm en vergeet ook de oude vintage vazen niet uit de kast te halen.

 

Inspiratie nodig? Bekijk dan eens de foto’s hieronder of ga langs bij de verschillende ondernemers in Villa ArenA!

 

Ben je benieuwd naar de trends van dit voorjaar? Breng dan een bezoekje aan onze inspiratiepleinen! Wil jij alles weten over voorjaarsshoppen in Villa ArenA? Klik dan hier!

 

voorjaar in villa arena