Maak je interieur najaarsproof – Tips van Interior Junkie

interieurplein oranje najaar

Het najaar is hét seizoen om je interieur eens flink onder handen te nemen. We nestelen ons weer binnenshuis de komende maanden, dus laten we er maar weer iets gezelligs van maken. Elisah van Interior Junkie geeft tips om je interieur najaarsproof te maken. 

Kleur

Een andere kleur op de muur is dé manier om een ruimte nieuw leven in te blazen. En dan hoef je zeker niet meteen alle muren aan te pakken. Ga dit najaar voor een van de trendkleuren, zoals warm oranje. Zo trek je dat zomerse gevoel stiekem door naar de koudere maanden. Niet zo van verven? Breng kleur op de muur door middel van behang. 

Sfeermakers

Geen interieur is compleet zonder sfeermakers als verlichting. Ik tip altijd om eerst je verlichting onder de loep te nemen, want vaak zie ik nog te weinig lampen in huis. Voor de woonkamer kun je echt wel kiezen voor minstens acht lampen. Door te spelen met verschillende soorten verlichting en armaturen voeg je direct meer sfeer toe. Geur is net zo’n sfeermaker. Kies in het najaar voor kruidige geuren, perfect passend bij het knusse seizoen. 

 

interiorjunkie-villa-arena

Stof tot nadenken 

Wanneer het buiten steeds kouder wordt, heb ik zelf altijd behoefte aan aaibare materialen in huis. Denk maar aan een wollig vloerkleed, fluwelen kussens en een heerlijk plaid. Juist door deze accessoires aan te passen aan het seizoen is het extra fijn toeven in huis. Een tip: kies voor een warmtekussen of warmteplaid. Helemaal met de stijgende energieprijzen is dit zeker geen overbodige luxe. 

Inspirerende shoproute

Wist je dat Elisah een shoproute maakte binnen Villa ArenA? Tijdens deze route vind je al haar favoriete woonitems voor dit najaar. Voor haar een match made in heaven: haar interieur fascinatie begon al op jonge leeftijd toen ze regelmatig met haar ouders en zus naar de woonboulevard ging. Elisah: “Ik zag dat echt als een uitje, dus extra leuk dat ik nu voor Villa ArenA mijn eigen route mocht samenstellen. Een hele eer!”. Bekijk hier de shoproute van Interior Junkie.

Even voorstellen 

Elisah Jacobs is eigenaar van interieurplatform Interior Junkie, waar ze haar woonverslaving deelt met anderen. Ze maakt hometours van inspirerende interieurs, bedenkt DIY’s, doet make-overs, neemt regelmatig haar eigen huis onder handen en ontwikkelde een online interieurstyling cursus. Haar stijl is eclectisch, kleurrijk, out of the box met een passie voor kunstige lampen, bijzondere patronen en (kunst)bloemen.