Je eerste eigen huis? Dit mag niet ontbreken in jouw woning

Sta jij op het punt om naar je eerste koop- of huurhuis te verhuizen? Deze periode is superleuk, maar ook superspannend. Er komt een heleboel op je af en wat is er nu belangrijk om je budget aan te besteden? Een nieuwe woning gaat over het algemeen vaak gepaard met een nieuw interieur of verbouwing. Heb jij nu geen idee wat je daarmee moet en waar je moet beginnen? Hieronder lees je een aantal tips om jouw eerste huis compleet te maken! Zo creëer je van jouw huis een gezellig thuis.

Vraag rond in je omgeving

Voordat je begint met verhuizen is het handig om alvast te zorgen dat er een aantal standaarditems in huis zijn, zoals een bed, bank of eettafel. Bij de aanschaf van een nieuw exemplaar moet je rekening houden met een levertijd van een aantal weken en met je te besteden budget. Nu wil je natuurlijk wel kunnen slapen, eten en tv-kijken in jouw nieuwe huis. Onze tip? Vraag in je omgeving rond of iemand nog oude of ongebruikte meubels heeft staan, die je tijdelijk kunt overnemen. Geen goede banken beschikbaar in de familie? Kijk dan eens naar showmodellen. Deze zijn vaak direct beschikbaar én ook nog vriendelijker geprijsd.

 

Een extra tip: Maak een checklist met alle items die jij nodig hebt per ruimte. Zo heb je een overzichtelijk overzicht welke meubels je nog nodig hebt en waar je jouw budget aan kunt spenderen.

Keuken

Je keuken is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Je komt er om het eten klaar te maken, maar tegenwoordig wordt een keuken nog vaker gebruikt als leefruimte. Ga je voor een nieuwe keuken in je woning, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ga dan eens langs bij een van de keukenzaken in Villa ArenA. Je krijgt hier professioneel advies en kunt eventueel een 3D-ontwerp laten maken.

 

Het is verstandig om de stijl die je kiest voor je keuken door te voeren in de rest van je interieur. Zo wordt heel jouw nieuwe woning één geheel en zal deze automatisch rustiger en stijlvoller ogen. Weet je niet hoeveel budget er naar je eerste nieuwe keuken moet gaan, of wat jouw droomkeuken kost? Vul dan de online budgetplanner van onder andere Brugman, Keuken Kampioen of Keukenconcurrent in.

Woonkamer

Dé plek waar je na een lange werk- (of klus-)dag neerploft is natuurlijk de woonkamer.  Naast een aantal essentials zoals een bank of tv, kan het lastig zijn om van deze ruimte een gezellig geheel te creëren. Belangrijk is om vooraf te bepalen welke woonstijl, kleuren en materialen jij mooi vindt en bij je passen. Gelukkig vind je bij de woonwinkels in Villa ArenA en op de inspiratiepleinen op de begane grond voldoende wooninspiratie waar jij mee aan de slag kunt. Eventueel kun je jezelf inschrijven voor het gratis interieuradvies. Onze interieurstyliste helpt je dan een uur lang met het beste advies en tips voor jouw ruimte.  

 

Ten slotte nog een essentieel onderdeel van je huis: de vloeren. Je verwacht het misschien niet direct, maar de vloer bepaalt de sfeer van je huis. Een lichte vloer bijvoorbeeld, oogt licht en ruimtelijk, maar kan ook ongezellig voelen. Je maakt je leefruimte dan eenvoudig warm en knus door meubels, stoffering en accessoires. Heb of komen er in de toekomst misschien kids? Ga dan voor een onderhoudsarme vloer waar weinig op te zien is.

Badkamer

Een andere ruimte die regelmatig bij de aankoop van een nieuw huis een opknapbeurt kan gebruiken, is de badkamer. Een badkamer inrichten kan een moeilijke opgave zijn, doordat het aanbod enorm is. Belangrijk is om praktisch met de ruimte die je hebt om te gaan. Is een volledige verbouwing niet nodig, maar wil je toch een nieuwe look? Kies er dan voor om enkel een badkamermeubel of de details zoals verlichting, kranen of accessoires aan te passen. Ga jij wel voor een volledig nieuwe badkamerlook, bepaal dan vooraf wat je allemaal terug wilt laten komen in jouw badkameropstelling. Kies bijvoorbeeld of je graag een bad wilt, je een dubbele of enkele wastafel fijn vindt en of vloerverwarming een must is. Zo ga jij goed voorbereid op pad en wordt jouw eerste huis een droomhuis!

 

Heb jij nog steeds moeite met de inrichting van je nieuwe interieur? Kom dan langs bij Villa ArenA voor meer advies voor iedere ruimte in je huis. Het is tevens iedere zaterdag mogelijk om een uur lang gratis interieuradvies te krijgen. Inschrijven kan via deze pagina.