Hitteplan: verkoeling in en om het huis

Berg&Berg zonwering

De Nederlandse zomer laat zich regelmatig van zijn beste kant zien. Fijn als jij dit jaar lekker in Nederland blijft tijdens de zomervakantie. Wanneer de mussen thuis van het dak vallen, wil je natuurlijk wel het hoofd koel houden. Benieuwd naar de beste thuistips? Je leest ze in dit hitteplan!

Keep it cool

Ook door de buitenmuren van een huis kan veel warmte binnendringen. Om het binnenshuis koeler te houden kun je verschillende dingen doen. Heb je jouw huis altijd al een lichte kleur willen geven? Door de buitenmuren wit te schilderen weerkaatst het zonlicht, waardoor de warmte minder snel doordringt. Drie keer raden waarom Griekenland zoveel prachtige witte huizen telt. Ook bomen en planten bieden beschutting tegen de zon. Plant jouw tuin op een tactische manier aan, waardoor ze op de juiste plaatsen voor schaduw zorgen. Denk bijvoorbeeld aan palmgrassen of olijfboom. De diverse woonwinkels in Villa ArenA hebben mooie plantenpotten in hun assortiment.

Summerproof zonwering

Wanneer het warm is buiten, zetten we als natuurlijke reactie vaak direct de ramen open. Maar wist je dat je bij hoge temperaturen overdag de ramen beter gesloten kunt houden? Zo dringt de warmte niet naar binnen. In de late avond open je de ramen om het lekker door te laten luchten. Omdat niemand natuurlijk zit te wachten op een muggenfamilie die je ’s nachts gezelschap houdt, is het handig je ramen te voorzien van horren. Om de zon nóg beter tegen te houden, biedt zonwering uitkomst. Rolluiken, screens, jaloezieën, shutters, lamellen of (vouw)gordijnen. De mogelijkheden zijn eindeloos! De experts van Berg & Berg en Woninginrichting-aanhuis weten hier wel raad mee. Kom gerust eens langs voor advies passend bij jouw woning.

Let it rain

Heerlijk verfrissend en ook nog eens een eyecatcher voor in de tuin. We hebben het over de buitendouche! Wanneer je niet gezegend bent met een zwembad in de tuin, is een buitendouche een realistisch alternatief. Ga eens langs bij één van onze badkamerwinkels om de mogelijkheden te bekijken. Voor extra spa-feeling is een regendouche de ideale keuze. Ben je zelf handig? Steek dan de handen uit de mouwen en kies bijvoorbeeld voor een strakke buitendouche met betonlook, een houten achterwand of gouden details.

Genieten maar

Tot slot het allerbelangrijkste advies: maak je vooral niet te druk. Drink voldoende water om niet uit te drogen en doe het ook eens rustig aan. Creëer een fijne relaxplek met een hangmat bijvoorbeeld. Een lekker drankje en een goed boek erbij. Niets meer aan doen, toch? Geniet van deze zomer!

 

Headerfoto: Berg&Berg houten jaloezieën