De top 10 muurkleuren van dit najaar

muurkleuren 2021

We werken, leven en ontmoeten elkaar steeds meer thuis. Hoe leuk is het dan om af en toe de muren in een andere kleur te verven? Hiermee creëer je een nieuwe, sfeervolle, eigen plek waar je graag thuiskomt. Om je te inspireren en jouw eigen creativiteit tot uiting te laten komen, hebben we de top 10 muurkleuren van dit najaar voor je op een rijtje gezet. Met welke kleur(en) haal jij de warmte in huis?

Muurkleuren 2021

1. Neutrale kleuren

 

Een absolute must voor jouw interieur. Neutrale muurkleuren zijn goed te combineren en laten andere kleuren in huis naar voren komen. Ze passen daarom in elk interieur. Zo kwam Flexa met ‘Brave Ground’ (neutrale bruintint) als muurkleur van 2021. Bouwmarkt Karwei zet de kleur ‘Sandstone Beige’ op nummer één, omdat deze kleur goed past bij verschillende nude tinten. Bovendien zorgt het ook voor een warme sfeer in huis.

 

2. Bruin

 

Deze trendkleur staat voor stabiliteit en warmte. Bruintinten zijn rustgevend en werken als een soort ‘comfort food’ voor je interieur. Ook laat bruin andere kleuren stralen.

 

3. Grijs

 

Nooit weggeweest, dus ook in het najaar van 2021 zien we deze kleur weer terug. Houd het niet bij een simpele grijze muur, maar ga bijvoorbeeld voor een betonlook. In het najaar is het extra belangrijk om te kiezen voor warm grijs in plaats van koel grijs, omdat je hiermee een knusse uitstraling creëert.

 

grijze muurkleur trend 2021

 

4. Marineblauw

 

Deze blauwe kleur is wat aan de donkere kant, maar straalt warmte uit als je het combineert met andere kleuren. Denk aan een mosterdkleurig kussen op de bank of een bruine, antieke landkaart aan de muur.

 

5. Pastelkleuren

 

Naast sterke kleuren zien we bij de muurkleuren van 2021 ook pastelkleuren terug. Durf kleuren te combineren en wees niet bang dat ze vloeken. Zet bijvoorbeeld een donkerpaarse bank voor een lila muur en creëer direct een gedurfde look.

 

6. Roze

 

Met rozetinten breng je optimisme, geborgenheid en tederheid in je interieur. Voor meer warmte combineer je roze verfkleuren met een warme geeltint.

 

7. Warmrood

 

Roodtinten zoals marsala geven jouw interieur warmte en kracht. Deze bruinrode kleur is perfect om het tijdens de wintermaanden extra knus te maken in huis.

 

8. Terracotta

 

Een prachtige aardse kleur die je meeneemt naar verre, warmere oorden. Voor een mooi geheel combineer je terracotta met gebroken wit of marineblauw.

 

9. Wit

 

De kleur die rust en reinheid uitstraalt. Combineer wit met naturel tinten voor een heerlijk gevoel van kalmte. Hou je van vintage? Kies dan voor wit in combinatie met terracotta, bruin en/of oranje.

 

10. Groen

 

In de najaarstrends van 2021 zie je met name natuurlijke tinten groen die de herfst- en wintertinten weerspiegelen, zoals mos- en olijfgroen. Deze verfkleuren passen perfect in een botanisch interieur of een urban jungle.

 

groene muurkleur trend 2021

 

Wil jij je muren voorzien van een nieuwe lik verf? Niets is zo persoonlijk als kleur. Kom daarom eens langs bij Villa ArenA voor het beste interieuradvies en de mooiste showrooms. Hier raak je zeker geïnspireerd door verrassende verfkleuren en kleurcombinaties voor jouw interieur. Al onze winkels vind je onder één dak!