De leukste DIY kerstdecoratie

De leukste DIY kerstdecoratie

Hou jij van een gezellige kerstsfeer in huis, maar wil je weleens iets anders dan de kerstballen en tafelversiering die je al jaren gebruikt? Ga dan aan de slag met de leukste Do It Yourself (DIY) kerstdecoratie. Wij geven je drie ideeën om een geweldige, persoonlijke kerstsfeer te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakte kerstballen of verrassende Christmas crackers bij het kerstdiner?

1.    Zelf kerstballen maken

Kerstballen met spikkels

 

Ken je de softijsjes met discodip nog? Die felgekleurde korrels zie je nu ook terug in de kerstboom, maar dan verwerkt in een kerstbal. Dat maakt jouw boom een feest om naar te kijken! Zelf kerstballen maken doe je zo: koop spikkels die je normaal gesproken op een ijsje strooit en een plastic bal die je open kunt maken. Besmeer de binnenkant van de bal met lijm. Doe nu in één helft een handje spikkels, maak de bal dicht en schudden maar!

 

Glimmende eyecatchers

 

Je hebt vast nog wel een paar oude cd’s liggen. Knip deze in stukjes met een stevige schaar en lijm de stukjes vervolgens op een transparante of witte (piepschuim) bal. Laat het goed drogen en je hebt een schitterende diamant om in de boom te hangen!

2.    Kerstkrans maken van kerstballen

Een kerstkrans van kerstballen maken is een goed voorbeeld van simpele DIY kerstdecoratie. Tegelijkertijd is het een prachtig pronkstuk voor aan de deur waarmee je een sfeervolle eerste indruk maakt op je gasten. Ga je een kerstkrans maken van kerstballen, dan heb je het volgende nodig:

 

  • – Krans van piepschuim.
  • – Plastic kerstballen. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van de grootte van de krans. Koop voor een middelgrote krans ongeveer 50 ballen in verschillende formaten.
  • – Stevig lint om de krans op te hangen.
  •  

Tip: sla deze spulletjes goedkoop in bij winkels zoals Action, Zeeman en Wibra. Of ga naar de kringloopwinkel voor goedkope en unieke kerstballen die niet iedereen  heeft.

 

Zo ga je te werk: maak eerst het lint stevig vast aan het piepschuim. Lijm vervolgens de ballen één voor één op de krans en laat deze goed drogen. Klaar is je krans!

3.    Je eigen Christmas crackers maken

Pak jij graag uit met een mooi versierde tafel om aan te dineren? Verras je gasten dit jaar met een klein cadeautje die je verstopt in zelfgemaakte Christmas crackers. Leg ze op de borden en open het kerstdiner op een feestelijke manier!

 

Christmas crackers maak je zo:

 

  1. Begin ruim van tevoren met wc-rolletjes sparen. Per persoon heb je er eentje nodig.
  2. Stop in ieder wc-rolletje een klein (ingepakt) cadeautje.
  3. Rol het wc-rolletje in vloeipapier (dit papier scheurt gemakkelijk bij het openmaken) en plak het dicht met plakband. Houd aan de zijkanten 5-10 cm over.
  4. Knoop de uiteinden dicht met een touwtje.
  5. Zoek een mooi stukje inpakpapier of ander stevig papier uit. Knip dit af in de lengte en breedte van het wc-rolletje en wikkel het eromheen. Plak het vast met een plakbandje.
  6. Je zelfgemaakte Christmas crackers zijn klaar! Door aan de uiteinden te trekken, vinden je gasten hun cadeautje.

 

Wil je jouw huis nog knusser aankleden met mooie kerstversiering? Kom dan naar Woonmall Villa ArenA. Met winkels vol feestelijke decoratie en vrolijke kersthits op de achtergrond kom je gegarandeerd in de stemming! Liever eerst online inspiratie opdoen? We hebben alvast 4 tips voor een fantastisch feesthuis op een rijtje gezet.