Behang en verf: let the light in!

Behang-en-verf

Interieurverf en behang hebben iets magisch. Eerst zit het nog in een pot of gedraaid in een rol. Maar als je het de vrijheid geeft, zie je een ruimte veranderen in al zijn dimensies. Zelfs wanneer je maar één wand onder handen neemt, kan er al veel gebeuren. Zeker met de enorme keuze die je hebt uit kleuren, motieven en materialen. Bijvoorbeeld digitaal of fotobehang. Met dit makkelijk verwerkbare behang (5 à 8 stroken) breng je een verrassend kunstzinnig element aan in je interieur.

Glasvezelbehang

Ook met glasvezelbehang kun je creatief alle kanten op. Bovendien doet het wonderen op muren die niet meer zo strak zijn. Met dit type behang zie je daar niets meer van! Het is zelfs zo, dat je een muur met barstjes versterkt, als je daarop glasvezelbehang aanbrengt. De kans op verder scheuren wordt flink verkleind. Daarbij kan dit stootvaste behangtype ook goed tegen vocht. En dit behang afstomen? Dat is weer wat lastiger, inderdaad. Maar waarom zou je dat willen? Glasvezelbehang –met zijn neutrale basiskleur– is uitstekend overschilderbaar. En er is zoveel verrassends op het gebied van kleuren en verf.

Kleur van het Jaar 2019

Trendonderzoekers van over de hele wereld hebben een aangename boodschap opgepikt. Via de media krijgen we vaak het idee, dat iedereen boos-boos-boos is. Maar in het echt zijn de meeste mensen juist optimistisch. Echt waar! Mensen voelen positieve energie en willen daar wat mee doen. Ook in hun huis. Let the light in! Designers en architecten hebben dit gevoel samengevat in een stevige en warme themakleur: Spiced honey, de Kleur van het Jaar. Deze gulgouden tint laat zich op allerlei manieren combineren met de verschillende, actuele kleurpaletten en trends.

Geometrische patronen

Ook dit jaar een blijvertje in het interieur: de geometrische patronen. Niet alleen in gordijnen, vloeren en kastfronten maar ook in behang. Geometrische vormen breken als het ware een wand. Maar door hun regelmaat zorgen ze ook voor een bepaalde rust. Wat betreft kleurkeuze hebben we nu alle vrijheid: subtiel ton-sur-ton, bronzen en kopers, of een gewaagdere combinatie van kleuren. Die zullen we dit jaar zeker tegenkomen. Bijvoorbeeld donkerpaars met beige. Heb je ook zin om jouw deel van de wereld een stukje mooier te maken? De specialisten van Dekokay van Wees Behang vertellen graag hoe jij behang en verf voor jou kan laten werken.