7 tips voor een boutique chique slaapkamer

slaapkamer

De smaakvolle kamers van eigenzinnige hotels verschillen onderling altijd. Toch zijn ze vaak opgebouwd volgens een recept. En dat is niet geheim! Hier 7 trucs die designers vaak toepassen om een slaapkamer boutique chic te maken.

1.Kussens in laagjes

Kussens zijn de kers op de taart van een aantrekkelijk opgemaakt bed. Plaats voor de kussens –meestal in de basiskleur van de kamer– kleinere kussens in een accentkleur van uit het kleurenpalet van de slaapkamer. Tip: een rechtopstaand kussen “mag” nooit hoger zijn dan een kwart lengte van het bed.

2.Deftige rommel

Boutique en deftige rommel gaan heel goed samen. Maar wat is deftig? Eh… kleren op de grond en rondzwervende schoenen zijn niet deftig. Maar een stapel luxe tijdschriften op een krukje of een leuk schilderijtje noncha tegen de plint weer wel. Beschik je niet over een groot oppervlak? Laat je door de betere beddenwinkel adviseren over een bed met opslagruimte. Want de niet-deftige rommel moet wel weggestopt kunnen worden.

3.Lampenkap met uitstraling

Vaak onderschat maar o zo belangrijk: de lampenkap. Kijk of er niet een spannender accentkleur op kan. Of een materiaalsoort die wat meer verrast. Kortom, laat je lampen meer stralen, ook als ze geen licht geven.

4.Kunst

Kunst is onmisbaar als boutique-ingrediënt. Denk bij kunst aan uniek werk, waar een mens persoonlijk zijn of haar best op heeft gedaan. En denk ook aan de kunst, die misschien al in je woonkamer hangt. Ja hang, dat mooie werk maar eens in de slaapkamer. Wat voor een effect heeft dat?

5.Op het nachtkastje

Vaak staat er teveel op. Maar helemaal leeg laten, is in het dagelijks leven niet haalbaar. Bijvoorbeeld een bakje om gauw je juwelen in te leggen, is best handig. Maar dat bakje kan ook een hele mooie schaal zijn. En wat voor schilderijtje zou weer goed passen bij die schaal?

6.Een verpoos-hoekje

Het is absoluut boutique om een hoekje in de kamer te hebben, dat niet zo veel te maken heeft met slapen maar meer met verpozen. Oftewel in alle rust aanwezig zijn, bijvoorbeeld met een boek op je knieën. Hoofdingrediënt van zo’n verpoos-hoekje is vaak een eigenzinnige fauteuil. Zónder kleren erop en met tijdschriften in de buurt.

7.Welke raamdecoratie?

Veel vormen van raamdecoratie zijn superfunctioneel en handig, maar helpen niet echt mee aan de boutique-sfeer. Een truc die dan werkt, is deze raamdecoratie aan te vullen met draperieën. Extra gordijnen die in watervalstijl worden aangebracht voor de bestaande decoratie. Hoeft niet eens het hele oppervlak te bedekken. Deftig aanwezig zijn is voldoende.