5 stylingtips voor een kindvriendelijk interieur

tips

Een tot in de puntjes gestyled interieur en kinderen gaan niet altijd hand in hand. Kun je van een opgeruimd huis alleen maar dromen? Er zijn gelukkig genoeg handige trucs om een woning te creëren waar je kind(eren) én jijzelf blij van worden. Zoals het gezegde luidt: een kind kan de was doen. Met deze 5 tips is jouw huis binnenkort helemaal kidsproof!

1. Maximaliseer de opbergbruimte

Opbergruimte is alles wanneer je samenwoont met je kroost. Uiteraard heb je een berg extra spullen in huis verzameld. Kies voor praktische kasten van bijvoorbeeld De Bommel Meubelen waar je veel spullen in kwijt kunt. Ook kleine opbergers doen wonderen. Denk aan houten opbergboxen, rotan manden of een oude (reis)koffer. Vind je opbergboxen praktisch maar geen aanvulling voor je inrichting? Maak het dan zelf leuker door er grote kussens op te leggen en creëer op deze manier een gezellig leeshoekje voor de kinderen.

2. Creëer één duidelijke speelhoek

Wanneer de woonkamermaffia weer heeft huisgehouden, stap jij vervolgens op dat ene zwervende legoblokje. Nooit meer struikelen over het speelgoed van je kinderen? Beperk de speelruimte tot één hoek in je woonkamer of (bij)keuken. Het liefst in het zicht, zodat je ondertussen een oogje in het zeil kunt houden. De speelhoek is het territorium van de kinderen. Richt het dus leuk in met kleine krukjes, een gezellig kleed en natuurlijk genoeg (leerzaam) speelgoed. Wedden dat ze er niet meer weg te slaan zijn?

3. Welkom gangmakers

Supersportieve kids, dat moedig je als ouder zijnde natuurlijk alleen maar aan. Maar, waar laat je die voetbaltas, hockeystick en sportschoenen? In de gang ligt alles makkelijk voor het grijpen maar zorgt niet voor een mooie binnenkomer. Een wandkast met schoenenrek of een overzichtelijke kapstok laat alles uit het zicht verdwijnen! Wist je dat je bij Woninginrichting-inhuis een kast-op-maat naar jouw wensen kunt laten maken? Ontwerp een unieke kast in een bijzondere kleur, bepaal zelf de indeling en stem de stijl af met passende deurgrepen, verlichting en spiegels.

4. De leukste kinderkamer

De kinderkamer inrichten is een uitdagend project! Je wilt dat het past bij jouw kind en dat je kroost er fijn kan slapen. Je kunt hier al je creativiteit en DIY-inspiratie op loslaten. Denk aan praktische kindermeubels, behang, muurstickers en vrolijk beddengoed. Beterbed heeft hele leuke kinderbedden en kinderkameraccessoires. Omdat een kinderkamer niet altijd groot is, zijn licht en ruimte gewenst. Kies voor zachte kleuren op de muur en lichte gordijnen met verduistering. Een bepaald thema waar jouw koter helemaal wild van is en waar jij zelf ook mee kunt leven? Voer dat door. Of het nu een junglethema is, een onderwaterwereld of unicorns. Een vleugje humor is daarbij een welkome gast!

5. It’s all in the material

Al eens stilgestaan bij de materiaalkeuze van jouw meubels? Wanneer je kinderen hebt, zijn duurzame materialen die wel tegen een stootje kunnen ideaal. Ook erg prettig: materialen die afwasbaar zijn. Dan kom je nooit voor verrassingen te staan. Bij het kopen van een stoffen bank is het daarom handig om na te gaan of je de bekleding kunt wassen. Ten slotte spelen kinderen natuurlijk maar wat graag op de grond, een lekker zachte plaid is een fijne én stijlvolle toevoeging.

Ben jij klaar om met een kindvriendelijk interieur aan de slag te gaan? Good luck!