5 perfecte kleurcombinaties voor in huis

kleurencombinaties villa arena

Kleuren kiezen voor jouw interieur is niet altijd even gemakkelijk. Het is natuurlijk fijn dat je de keuze hebt uit alle kleuren van de regenboog, maar dit maakt het ook lastig. Want welke kleurencombinaties passen bij jouw woning? Hoe creëer je een harmonieuze kleurencombi of welk kleurenexperiment kun je beter overslaan? We zetten 5 combinaties op een rij die ideaal zijn voor jouw nieuwe interieur.

1. Groen, groen en nog eens groen

Ga voor groen. Dit kun je natuurlijk doen door het toevoegen van planten in je interieur, maar denk ook eens aan groene meubels, wanden of accenten. Niet alleen stralen deze frisse combinaties van verschillende groenkleuren rust uit, het is ook perfect te combineren met natuurlijke materialen zoals hout en steen. Neem als voorbeeld de groene keukens van Bruynzeel (Andes) en Keuken Kampioen (Steinhaus Tarrao) of de woonkamer met bank Traffic van Montèl. De perfecte voorbeelden van natuurlijke materialen en verschillende tinten groen.

 

2. Combineer donkerblauw met verschillende lichte tinten

Je creëert een prachtig kleureneffect in jouw interieur door lichte kleuren met donkere kleuren met voldoende contrast te combineren. Hét voorbeeld van een populaire en uitgesproken donkere kleur: blauw! Combineer donkerblauwe wanden met meubels in verschillende wittinten of met lichte materialen als eikenhout. Óf kies juist voor donkerblauwe meubels en lichte muren. Deze combinatie geeft een chique look en creëert warmte in jouw interieur. Kijk bijvoorbeeld eens naar de slaapkamer van Swiss Sense (Boxspring Home 410) en de wandkleuren van Decokay.

 

Nog een tip: let op de hoeveelheid daglicht die binnenkomt in jouw ruimte. Heeft deze weinig zonlicht door bijvoorbeeld een klein raam? Kies dan voor de optie om je wanden licht te maken, zodat je interieur niet te donker wordt.

 

3. De perfecte betonlook

Hoewel de grijze kleur van beton rust uitstraalt en ideaal is om een industriële look te creëren, kan deze kleur ook worden ervaren als saai. Wil jij een betonlook toevoegen aan je interieur, maar wil je ervoor zorgen dat deze niet snel gaat vervelen? Combineer hem dan met de volgende kleuren en materialen:

– Groentinten en planten. Deze zorgen voor levendigheid én zijn ook nog eens heel goed voor je (mentale) gezondheid.

– Natuurlijke materialen zoals bamboe, jute of leer. Zo breng je eenvoudig meer warmte in jouw interieur.

– Zwart en staal. Geef je interieur een stoere en moderne look en voeg zwartstalen details toe. Combineer deze details ook met de eerdergenoemde combinaties van groentinten en natuurlijke materialen en je zult zien dat jouw interieur een perfect geheel wordt.

 

De Nature keuken van Brugman of de woonkamer van Pronto wonen met de Romaro meubelen zijn perfecte voorbeelden.

 

4. Bruin, beige en neutraal

Flexa, Histor, Karwei, alle uitgeroepen kleuren van 2021 zijn een bruintint. Niet alleen brengen bruintinten warmte in je interieur, ze geven het gevoel van eenheid en balans. Ook niet onbelangrijk: deze tinten zijn super eenvoudig met elkaar te combineren! Wanneer je verschillende zachte bruintinten met donkere of zwarte tinten combineert, zul je zien dat jouw interieur een oase van rust en elegantie uitstraalt. Extra tip: wit, pasteltinten en verschillende stoftexturen zijn een perfecte combi met bruintinten.

 

Woninginrichting-aanhuis.nl biedt inspiratie met de Flexa kleur Brave Ground en dit interieur van Piet Klerkx met Hoekbank Lissabon.

 

5. De koraalcombinatie

Al sinds de oudheid wordt koraal geprezen om zijn ongewone vormen en verbazingwekkende kleuren. Hoewel koraal in vele kleuren voorkomt, is de bekendste kleur die vaak vertaald wordt naar interieurs, de roze/perzikachtige kleur. De reden waarom deze kleur zo populair is? Afhankelijk van het (dag)licht in je ruimte, verandert deze kleur gedurende de dag de look van je interieur.

 

Hoewel deze kleur fantastisch is, kan het ook een uitdaging vormen om het te combineren met de rest van je interieur. Gebaseerd op de koraaltint die je kiest, kun je deze combineren met verschillende blauwtinten (zowel donker als licht), houtsoorten en wit- of crèmekleuren. Belangrijk om te onthouden: houd de hoeveelheid koraal minimaal in je ruimte, zodat het gevoel van rust en balans niet wordt verstoord.

 

Kijk bijvoorbeeld eens naar het interieur van Profijt Meubelen met een koraal kleur stoel en accenten of de Caresse boxspring van Goossens.