5 hal ideeën voor de perfecte entree

5 hal ideeën voor de perfecte entree

Natuurlijk wil je een goede eerste indruk maken, ook wanneer gasten jouw huis binnenstappen. Toch is de hal vaak een ondergeschoven kindje. Zonde, want met een paar aanpassingen maak je van jouw hal een indrukwekkende entree. Wij geven je 5 hal ideeën die het verschil gaan maken.

Idee 1: Hang een spiegeltje aan de wand

De hal is vaak een kleine ruimte, maar met een spiegel laat je het optisch groter lijken. Hierbij geldt: hoe groter, hoe beter. Zet bijvoorbeeld één grote spiegel met een robuuste houten lijst neer om een statement te maken. Of hang meerdere kleine spiegels op als je minder ruimte hebt.

Idee 2: Ga behangen voor een snelle metamorfose

Wil je de hal een compleet nieuwe look geven, maar zit je niet te wachten op een verbouwing? Ga dan aan de gang met behang. Met een opvallende kleur of originele print breng je direct een andere sfeer in de hal. Met accessoires en gang decoratie in dezelfde kleur maak je het plaatje compleet. Bovendien is behangen tegenwoordig een stuk gemakkelijker dan vroeger, dus plan een middagje vrij in je agenda en pak de behangrollen erbij. Wedden dat jouw gasten nu langer blijven plakken in de hal?

Idee 3: Geef het een persoonlijke touch met foto’s

De gang is de eerste ruimte die gasten zien en zelf loop je er waarschijnlijk meerdere keren per dag doorheen. Een beetje sfeer en stijl mag in deze ruimte daarom niet ontbreken. Met persoonlijke foto’s maak je het een stuk leuker. Laat je mooiste foto’s van de vakantie, met familie of vrienden afdrukken in verschillende formaten en hang deze op. Voor een extra speels effect kies je voor verschillende kleuren en formaten lijstjes. Zo creëer je in één handomdraai veel meer sfeer. Fotolijstjes aan de muur zijn ook ideaal voor een smalle gang waar je weinig ruimte hebt om accessoires neer te zetten.

Idee 4: Maak een statement

Jouw entree maak je extra opvallend door te kiezen voor een echte eyecatcher. Denk bijvoorbeeld aan een mooi dressoir of een grote kast om de jassen in op te hangen. Of ga voor een vintage bankje of kruk waarop je jouw schoenen gemakkelijk aan- en uittrekt. Een echte must voor een goed ingerichte hal. Heb je iets minder ruimte? Opvallende gang decoratie aan de muur doet het altijd goed. Hang je favoriete stad, land of plek op waar je mooie herinneringen aan hebt. In kleur of zwart-wit, de keuze is aan jou!

Idee 5: Zorg voor de juiste verlichting

Als er één plek in huis is waar je goede verlichting nodig hebt, dan is het de hal. Zo vind je snel de juiste schoenen en check je jouw outfit voordat je de deur uitgaat. Goede verlichting betekent een plafondlamp die direct de juiste hoeveelheid licht geeft, in plaats van een lamp die langzaam feller wordt. Houten hanglampen zorgen bijvoorbeeld voor sfeer, warmte en gezelligheid. Perfect voor een landelijke woonstijl. Of kies voor spotjes die gericht zijn op de spiegel, kast en dat ene mooie schilderij.

Wil jij je hal omtoveren tot een indrukwekkende entree, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kom dan naar Woonmall Villa ArenA voor de mooiste gang ideeën. Laat je adviseren door onze woonexperts of loop een rondje door de diverse woonwinkels. Alle winkels vind je onder één dak!