Interieurblog

Wat zijn de trends van dit jaar? Welke kleuren en materialen zien we dit seizoen? Hoe vertaal je de trends naar je eigen huis? We geven je graag tips en tricks op het gebied van wonen en interieur. Lees hieronder de handigste en leukste blogs van onze interieurstylisten!


Ook dit seizoen heeft onze interieurstyliste Judith ervoor gezorgd dat de inspiratiepleinen van Villa ArenA zijn voorzien van de laatste trends. Dit voorjaar heeft ze gekozen voor kleuren en een moderne meubelmix die zorgen voor een positief en zonnig geheel. Het is tenslotte voorjaar!

De kalme kleuren van een modern interieur maken je zen. Ze geven je dat gevoel dat je na een goede lange yogales ervaart. Overzicht, rust en kalmte is wat je ervaart: in een modern rustig interieur heb je overzicht waarin vele gradaties wit terug te vinden zijn.

Waar denk jij aan bij het woord blauw? Inderdaad, aan een strakblauwe lucht en dito blauwkleurige wateren. Het is een kleur die staat voor rust, vrede, vertrouwen en duidelijke communicatie. Een gunstige kleur voor zowel geest als lichaam. Waarom dompelen we ons interieur dan niet onder in al die positiviteit?

Men zegt vaak dat zwart geen echt kleur is. Toch is het de meest uitgelezen ‘accentkleur’ om je interieur de nodige body te geven. De associatie met zwart kan droevig zijn, maar het straalt ook kracht, macht en autoriteit uit. Daarnaast is het een tijdloze en elegante kleur die kan zorgen voor een chique sfeer. Wij houden ervan!

De landelijke stijl voelt een beetje alsof je op een boerderij rondwandelt. Een behaaglijk warme sfeer vol stoere robuuste meubels en accessoires. Hier vind je geen witte hoogglans keukens, maar keukens van ruw warm hout. Geen greeploze lades, maar lades met handvatten van leer of metaal. Vloeren van tegels of grote houten planken die soms in wit of grijs zijn geschilderd.

Feng Shui is een trend die vandaag de dag veel belangstelling heeft. Feng Shui betekent letterlijk 'wind en water’. Het draait hierbij om de invloeden die inrichting en vormgeving op de mens hebben. Maar ook om de positieve energie die je van een goed ingerichte ruimte krijgt. Deze interieurstijl zorgt voor het omzetten van negatieve energie naar positieve energie.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.