winter1Het is winter; tijd om je huis warm en gezellig te maken. De twee trends die je deze winter veel gaat zien zorgen ervoor dat je huis aan zal voelen als een warme deken. Kies voor de donkere trendkleur blauw en combineer dit met een vleugje goud en jij bent klaar voor de winter!

Een van de kleuren die we deze winter – en waarschijnlijk ook nog wel daarna – veel terug gaan zien is blauw.

Net als in de mode, is de kleur blauw nu ook niet meer weg te denken in de interieurwereld.

Blauw ik hou van jou

winter2

Blauw zorgt voor rust en met alle verschillende kleuren blauw is er altijd wel een tint die bij je past. Het mooie van de kleur is dat blauw ruimtes lijkt te vergroten en daarom goed toe te passen is in kleine(re) ruimte. Daarnaast is de kleur goed te combineren met andere kleuren.

Voor een stoer effect combineer je blauw met hout en groentinten. Wil je meer warmte toevoegen combineer blauw dan bijvoorbeeld met cognac (leer), bruin, okergeel en koper. Is je huis nu wit als basis? Dan kan blauw gauw kil worden. Voeg daarom hout en andere natuurlijke materialen toe als linnen, katoen en wol(len breisels). Zo ontstaat er meer warmte en dat is wat je wilt in de koude wintermaanden.

Vleugje (oker)goud

winter3

Met Kerstversiering kun je wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen. Ga je dit jaar voor een vleugje goud, dan mag dat ook na kerst nog blijven. Goud heeft een luxe en warme uitstraling die zorgt voor wat extra glamour in je interieur. Kies voor gouden accessoires en details zoals een mooie kandelaar, goudkleurig bestek, een glimmende hanglamp of zelfs een bijzettafeltje.

Goud combineert mooi met elke kleur en vooral ook met de trend blauw, maar ook met geel. Dé kleur voor het nieuwe jaar is volgens verffabrikant Flexa ‘okergoud’. Een warme kleur geel die goed te combineren is met natuurlijke kleuren als groen en aardetinten of juist in een combinatie met poeder- en huidskleuren. Je kunt met deze kleur alle kanten op!

groetjes,

Marlies