Woonkamer: Banken

Als je op zoek bent naar een passende bank voor in je woonkamer, dan ben je bij Woonmall Villa ArenA aan het juiste adres. Zoek je een bankstel waarin je comfortabel en in alle rust een goed boek kan lezen? Of wil je juist met vrienden en familie lekker onderuit gezakt een avondje series kijken? Of je nu alleen woont, met z'n tweeën of met een gezin, bij Villa ArenA vind je altijd de ideale zitoplossing.

Iedereen heeft zo zijn eigen wensen als het om de keuze voor een bank of bankstel gaat. Er zijn zo veel mogelijkheden dat je soms niet meer precies weet wat wijsheid is. De interieurstylistes van de winkels in Villa ArenA helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Zij zorgen dat je de juiste bank kiest, passend bij jouw woonkamerwensen.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat een bank lekker zit. En dat is per persoon verschillend. Lengte en postuur zijn van belang. Maar ook wat je zelf het fijnst vindt. Een zachte of harde zitting? Een hangbank of een bank waarin je een actieve zithouding hebt? Zoek naar een wat stevigere bank met een wat korter zitgedeelte als er vaak bezoek over de vloer komt. Als je de bank vooral gebruikt om te relaxen, kies dan een zachtere loungebank met een diepere zit. Door er een aantal grote, stevige kussens als accessoires op te leggen als er bezoek is maak je de loungebank actiever.
 
We geven je graag een paar tips voordat je naar Villa ArenA komt: 
Tip 1: Meet de afmetingen van je woonkamer en de positie waar je de bank wilt plaatsen goed op. Maak bijvoorbeeld een eenvoudige plattegrond met maatvoering van muren en vloer. Geef daarin aan waar de deuren en ramen zijn.

Bepaal ook van tevoren naar welk type bank je voorkeur uitgaat. Verkrijgbaar zijn hoekbanken, loungebanken, modulebanken met losse elementen en bankstellen. In stof, leer en kunstleer, in allerlei soorten en maten en zitcapaciteit. Denk daarom goed aan de verhoudingen en afmetingen van de ruimte bij het uitzoeken van een bank.

Tip 2: De winkels in Villa ArenA zijn groot en ruim en daarom kan een bank vaak kleiner lijken dan thuis. Noteer de maten goed van de gewenste bank en bepaal hoeveel ruimte de bank in beslag gaat nemen in jouw woonkamer. Denk erom dat je ongeveer 60 tot 80 cm loopruimte rondom overhoudt. Ook de afstand tot andere meubelen en woonaccessoires is belangrijk. Tussen een salontafel en een bank adviseren wij 40 cm aan te houden.

Ook de zitdiepte, zithoogte en breedte van de bank zijn belangrijk. Komt de bank aan de raamkant te staan? Dan kan het voorkomen dat de rugleuning te hoog uitvalt. Daarom is het raadzaam om voor je komst naar Villa ArenA te bepalen waar de nieuwe bank in de woonkamer komt te staan. Bij de aanschaf van een loungebank of hoekbank is dit extra van belang.

Tip 3: Een bank gaat natuurlijk een flinke tijd mee. Selecteer daarom een kleur die je mooi vindt en niet snel gaat vervelen. Je kunt je bank speels aankleden met woonaccessoires als plaids, woondekens en kussens. Deze zijn makkelijker te vervangen als je zin hebt in een andere sfeer in je interieur.

Nog een tip: Probeer lichte kleuren te vermijden als je een gezin hebt met kinderen. Stof en leer in lichte tinten en kleuren zijn gevoeliger voor vlekken. En heb je huisdieren thuis? Op banken met donkere kleuren en tinten zie je meer haren. Kies dan bijvoorbeeld een gemêleerde stof die bestaat uit meerdere kleuren. 

Bij een aantal winkels en merken is het mogelijk om je bank helemaal naar eigen wens samen te stellen: van opstelling, bekleding, kussens en kleur tot zithoogte, zitdiepte, soort armleuning, zitcomfort en nog veel meer. We nodigen je van harte uit om eens uitgebreid onze banken uit te proberen. Ook voor gratis bankadvies kun je bij Villa ArenA terecht. Met 50 woonwinkels onder één dak slaag je altijd!