Wanden & vloeren: Wanden

Ga je met de muren van je huis aan de slag? Dan is het verstandig om van tevoren te bepalen welk effect je wilt bereiken. Hoe wordt de ruimte gebruikt? Waar wil je de aandacht aan geven? Bij Villa ArenA hebben we veel andere toepassingen voor de wanden van je huis. Kom langs voor een inspirerend wandadvies

Behang is ook weer helemaal terug van weggeweest. Weelderige en opvallende designs mogen weer. Van diepgroen tot donkerblauw. Met opvallend behang kan een muur veranderen in een prachtige blikvanger. Maar ook als je gaat schilderen hoef je niet altijd voor één kleur te kiezen. Verf verschillende muren in een andere kleur en creëer ruimte, diepte en persoonlijkheid. Schilder horizontale banen in een contrasterende kleuren, dit zorgt voor een verrassend verlengend effect van de kamer. 

Wanden hebben alles te maken met ramen. En raamdecoratie heeft veel meer functies dan je in eerste instantie denkt. Het is niet alleen een decoratieve aanvulling voor je interieur, het is ook erg praktisch. Zo regel je met raamdecoratie de lichtinval in je huis en geeft het je de gewenste privacy. Aan raamdecoratie worden hoge eisen gesteld, het moet niet alleen mooi en praktisch zijn, het moet tegenwoordig ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld bewegende ramen, dakvensters, vochtige ruimtes en serres. En dat niet alleen! Voor een optimale lichtregeling in je woonkamer tot absolute verduistering in je slaapkamer spelen ook de materialen en stoffen een belangrijke rol. 

Ben je toe aan meer kleur of een andere sfeer in je huis? Met nieuwe gordijnen geef je je interieur een verrassende nieuwe look. Er zijn verschillende soorten raambekleding: kant & klaar gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën. Varieer ook eens met verschillende materialen. Transparante gordijnen filteren het zonlicht en geven je kamer een zomerse gloed, terwijl je met gordijnen van chique velours je je kamer een luxe uitstraling geeft. Kom langs bij Villa ArenA en laat je inspireren door de nieuwste kleuren en de mooiste dessins. 

Zoek je een praktisch alternatief voor gordijnen? Dan bieden rolgordijnen de oplossing! Met rolgordijnen houd je in de zomer de zon buiten en blijven je slaapkamers heerlijk koel. Een rolgordijn is bovendien erg geschikt voor het dakraam van je zolder. Het neemt weinig ruimte in beslag en zorgt voor een uitstekende verduistering van de kamer. 

Wil je het gemak van een rolgordijn, maar kies je liever voor raambekleding met een warmere uitstraling? Vergelijkbaar met rolgordijnen zijn vouw- en plisségordijnen. Deze varianten staan niet alleen sfeervol in je interieur, maar hebben in de winter ook een isolerende werking doordat de stof geplooid in het kozijn hangt.

Nog luxer dan rol- en vouwgordijnen zijn shutters. Shutters zijn een lust voor het oog in ieder interieur. De houten luiken met verstelbare lamellen zorgen voor prachtige lichteffecten. Zwarte shutters geven je kamer een moderne, strakke uitstraling, terwijl je met de witte variant het effect van een zonnig strandhuis krijgt. Je kunt shutters naar eigen wens samenstellen door gebruik te maken van verschillende houtsoorten, diverse lamelbreedtes, allerlei kleuren en bedieningsvormen. Deze prachtige houten luiken zijn eenvoudig schoon te houden en kunnen zelfs in de badkamer geplaatst worden. 

Ook zijn er veel verschillende soorten jaloezieën als raamdecoratie. Horizontale jaloezieën zijn verreweg de bekendste, maar naast horizontale jaloezieën zijn er ook vlinderjaloezieën en jaloezieën met verticale lamellen. In de woonwinkels van Villa ArenA tref je prachtige jaloezieën van verschillende materialen aan die een aanwinst zijn voor jouw interieur. We hebben jaloezieën van hout, aluminium en stof, maar ook van diverse kunststoffen in allerlei kleuren die je uitstekend in vochtige ruimtes kunt gebruiken.

Jaloezieën zijn ideaal als zonwering en zorgen voor extra isolatie in de winter. De lamellen van verticale jaloezieën worden vaak gebruikt bij hoge ramen en glaswanden. Jaloezieën zijn ook perfect als raamdecoratie. Met de eenvoudige bediening kun je de lichtinval zelf stap voor stap regelen, hiermee creëer je precies de sfeer die jij wilt. Lamellen kunnen uiteraard ook helemaal gesloten worden, op die manier geniet je van meer privacy in huis.