Slaapkamer: Matrassen

Ieder mens is uniek wat betreft lengte, gewicht en lichaamsbouw. Bovendien heeft iedereen zo zijn eigen manier van slapen en liggen. De keuze voor een matras is daarom persoonlijk en gebonden aan je eigen eisen, wensen en slaaphouding. Als je last hebt van fysieke klachten zoals rugpijn, dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar dat ene passende matras.

Hoe weet je nou welk matras de perfect fit biedt en ideaal passend is? Biedt het matras bijvoorbeeld voldoende ondersteuning, drukverdeling, ventilatie en comfort? Om daarachter te komen is de kennis van onze slaapexperts in de beddenwinkels van Villa ArenA voor iedereen een uitkomst. Laat bij hen geheel gratis en vrijblijvend een onderzoek doen naar jouw persoonlijke slaapprofiel. Enkele minuten proefliggen is namelijk niet altijd genoeg. 

Matrassen zijn er in alle soorten, maten, typen en prijsklassen. Van polyether tot natuurlatex en van pocketvering tot volledig instelbaar en op maat te maken. Een goede nachtrust op een perfect matras zorgt ervoor dat je de volgende dag met een fit en energiek gevoel opstaat. Matrassen zijn van invloed op je persoonlijke slaapcomfort. Daarbij spelen je lengte, je gewicht en je slaaphouding een belangrijke rol. Ook is de structuur en de vulling van een matras in combinatie met de bodem van je bed bepalend voor de kwaliteit van je nachtrust. 

Bij het uitkiezen van een matras is het handig om wat meer informatie te hebben over de verschillende materialen waarin matrassen worden gemaakt. Zo kies je vervolgens gemakkelijk een matras uit dat goed bij je past. Matrassen komen voor in allerlei verschillende materialen. Vraag in onze winkels naar een uitleg over de verschillende materialen en de voor- en nadelen ervan. De beddenexperts vertellen je er graag alles over.

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een boxspring. Onze beddenspecialisten vertellen je graag meer over dit populaire bed. Maar hier alvast een korte toelichting. De naam ‘boxspring’ betekent letterlijk bak met springveren. Het onderstel van een boxspring is namelijk een springverenbak. Daarop komen een matras, een topmatras en eventueel komt er een hoofdbord aan de kopse kant. Omdat de veren veel tussenruimtes hebben, kan het matras goed ventileren en vocht afvoeren. Met een boxspring geniet je van een hoog slaapcomfort.