Slaapkamer: Bedden

De experts op gebied van bedden en slapen zeggen allemaal hetzelfde; wil je maximaal uit het leven halen wat erin zit, dan moet je ongeveer een derde van je leven slapen… Dat is omgerekend op een mensenleven gemiddeld 24 jaar van het leven in bed doorbrengen.

Als je positief, vol energie en levenslust door het leven wil gaan moet je dus lekker en vooral goed slapen! De slaapspeciaalzaken in Villa ArenA hebben echte kennis over slaap. Net als andere zaken die de kwaliteit van het leven bevorderen (zoals voeding en lichaamsbeweging) is goed slapen belangrijk voor je gezondheid. 

Een goed bed is dus een belangrijke investering in jezelf en bestaat natuurlijk niet alleen uit een matras, maar ook uit een bedbodem. Net als bij matrassen valt er ook op het gebied bedbodems genoeg te kiezen. Een lattenbodem, een spiraal of een boxspring; wat past het beste bij je? De slaapexperts van Villa ArenA vertellen je er graag alles over. Kom proefliggen voor een gratis advies op maat. 

De boxspring wordt algemeen beschouwd als een van de meest comfortabele bodems. Een boxspring is opgebouwd uit stevige veren voor een goede ondersteuning. De ruimte tussen deze veren zorgt voor een goede ventilatie. De vering in een matras zorgt doorgaans voor comfort, de vering in de boxspring zorgt juist voor tegendruk. Bij boxsprings wordt soms op een matras nog een derde laag gebruikt: een dekmatras of ook wel topper genoemd.

Boxsprings zijn volledig naar eigen smaak vorm te geven, al dan niet met een bijpassend hoofd- en voetbord. Dit comfortabele drie-lagen-slaapsysteem wordt steeds populairder. Dat is niet zo gek, want steeds meer mensen hechten waarde aan goed, gezond en comfortabel slapen. De meeste bedden (frames en ombouw) hebben een tijdloos design waardoor ze jarenlang bij je interieur passen. Maar een matras of lattenbodem is na een aantal jaren echt aan vernieuwing toe. Of je nu lekker slaapt op een boxspring of uitgerust wakker wilt worden op een ander soort matras, na een bezoek aan een van de beddenwinkels bij Villa ArenA weet je het gelijk, want bij ons kun je ongestoord alle soorten en maten bedden uitproberen. 

Op zoek naar een eenpersoons-, een tweepersoonsbed, een twijfelaar of misschien een bed dat geschikt is voor je peuter of tiener? Heb je liever een lattenbodem of boxspring? Misschien wil je wel een verstelbare bodem of kies je om ruimte te besparen voor een hoogslaper of stapelbed. Je komt voor heel wat vragen te staan wanneer je het juiste bed wilt uitkiezen. Het bed vormt het middelpunt van je slaapkamer, alle reden om het er mooi uit te laten zien. Gelukkig hebben we bij Villa ArenA voor iedere slaapwens het perfecte bed.