Recyclen oude matrassen

Jaarlijks worden er 1,5 miljoen matrassen weggegooid in Nederland. Zonde, want zo’n 90% van de ingrediënten kan worden hergebruikt. Alle slaapkamerspeciaalzaken in Villa ArenA dragen hun steentje bij aan een circulaire economie door een eigen service aan te bieden op het gebied van recyclen.

Hergebruik

1,2 miljoen weggegooide matrassen komen vanuit particuliere huishoudens, de overige 300.000 komen vanuit de hotelsector, gevangenissen, ziekenhuizen en zorginstellingen. Deze verspilling is zonde, want zo’n 90% van de ingrediënten van de matrassen kan worden hergebruikt. Niet direct tot een nieuw matras, maar wel tot grondstoffen voor andere eindproducten. Denk daarbij aan deurklinken die worden gemaakt van de veren uit pocketverenmatrassen. Of aan ondertapijt en geluidsisolatie dat wordt gemaakt van het schuim uit de oude matrassen.

Circulaire economie

Alle slaapkamerspeciaalzaken in Villa ArenA bieden hun eigen service op het gebied van het recyclen van oude matrassen en dragen daarmee bij aan een circulaire economie en het minder/onnodig verbranden van afgedankte matrassen. Heb je een nieuw matras gekocht, vraag dan naar de mogelijkheid om jouw oude matras te laten recyclen.

De recyclingservice geldt alleen bij aankoop van een nieuwe matras bij één van de slaapkamerwinkels in Villa ArenA. Vraag naar de mogelijkheden in de winkel. Let op: er kunnen kosten zijn verbonden aan deze service.