Over Villa ArenA

Aan de Johan Cruijff Boulevard in Amsterdam staat sinds 2001 Woonmall Villa ArenA. Ontworpen door Benthem Crouwel Architecten met een oppervlakte van ca. 75.000 m2.

De woonmall telt 50 woonwinkels; van meubels tot vloeren, van keukens tot luxe badkamers en van verlichting tot kunst en decoratie. Woonmall Villa ArenA is, met alle horeca en kindvriendelijke faciliteiten, 7 dagen per week open. In de weekenden biedt Villa ArenA extra services aan voor haar bezoekers in de vorm van gratis interieuradvies en gratis kinderopvang.

Villa ArenA is gelegen in ArenAPoort, hét winkel-, leisure en entertainmentgebied van Amsterdam. Omringd door diverse snelwegen en op 5 minuten loopafstand van het NS en metro/busstation Amsterdam Bijlmer ArenA is Villa ArenA zeer goed bereikbaar. Op het parkeerdek en in de parkeerkelder binnen Villa ArenA is voldoende mogelijkheid om tegen een beperkt tarief te parkeren.

Historie

Eén van de eerste concentraties van meubelwinkels in de regio Amsterdam ontstond in 1994 in Diemen, langs de voormalige A1 ter hoogte van de Sniep. Al snel waren er op tal van plaatsen van deze thematische centra te vinden en deze werden dan ook massaal bezocht. Omdat de in Diemen gevestigde woonwinkels niet verder konden uitbreiden ontstond de wens voor een grotere locatie met een nog betere mix van grootschalige en specialistische woonwinkels met meer aandacht voor horeca en vermaak. De nieuwste generatie meubelboulevard was geboren: de woonmall.

Met de ontwikkeling van een nieuw kloppend hart van Amsterdam-Zuidoost met o.a. grootschalige detailhandel, een megabioscoop en de Heineken Music Hall, ontstond de wens om in het Arena-gebied een woonboulevard te ontwikkelen die qua locatie en kwaliteit de oude Diemer-boulevard krachtig in de schaduw zette. Gelegen naast prominente eye-catcher Amsterdam ArenA, thuisbasis van eredivisieclub Ajax, werd winkelconcept Villa ArenA ontwikkeld met veel aandacht voor interieur en exterieur.

Realisatie

ING Vastgoed Ontwikkeling is opdrachtgever van het concept van Villa ArenA. Benthem & Crouwel Architecten tekenden voor de bijzondere vormgeving van het gebouw dat een tikkeltje futuristisch oogt: 75.000 vierkante meter, vier winkellagen, twee parkeerlagen boven en een parkeerkelder, lamellen aan de buitenzijde, een bijzonder lijnenspel en het letterlijke hoogtepunt: een enorme vide met een transparante kap. Het Engelse designbureau Virgile & Stone werd ingeschakeld voor het interieur. Met glazen panoramaliften, lange roltrappen, spectaculaire bruggen, een grote waterpartij op de begane grond en op 25 meter hoogte een ‘zwevend’ horeca-eiland ontstond een dynamisch interieur met een mediterrane sfeer. Het totaal: een technisch hoogstandje.

Zo’n 70 formules op het gebied van wonen en inrichting in de breedste zin van het woord vestigden zich in Villa ArenA. In de samenstelling van het winkelaanbod werden grote totaalaanbieders afgewisseld door specialisten. Ondernemers van het eerste uur die nog steeds in de woonmall gevestigd zijn: Lederland, Houweling Interieur, De Tafelaar, Brugman Keukens, Montèl, Sanders Wonen en Tulp Keukens. Een aantal ondernemers was afkomstig van de meubelboulevard in Diemen.

Opening

Op 10 april 2001 werd Woonmall Villa ArenA officieel geopend door de toenmalige burgemeester van Amsterdam, Job Cohen. Dit was de start van een nieuwe shoppingbeleving. Diverse diensten op het gebied van interieuradvies en styling, bijzondere horecaformules en vermaak voor jong en oud maakten het dagje uit compleet. Villa ArenA werd vanaf dag één druk bezocht.

 

  • villa arena amsterdam
  • villa arena amsterdam
  • villa arena amsterdam
  • villa arena amsterdam
  • villa arena amsterdam

Ondernemen in Villa ArenA?

Heb je interesse om te ondernemen in Villa ArenA en wil je meer weten? Stuur dan een mail naar verhuur@klepierre.com en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

De laatste nieuwsberichten