Optreden Leerorkest in Villa ArenA

Op vrijdag 16 december treedt het Leerorkest uit Amsterdam Zuidoost op in Villa ArenA. Maar liefst 26 kinderen uit de buurt doen mee aan het concert. Zij spelen als symfonieorkest, onder leiding van een dirigent.

De basisschoolkinderen, in de leeftijd van 7 tot 12 jaar, spelen viool, cello, klarinet, trompet en slagwerk. Dit zijn de leerlingen van Wijktalentorkest Bijlmer; ze oefenen elke week op vrijdagmiddag op Muziekcentrum Zuidoost en krijgen les van professionele musici.

Muzikaal project

Het Leerorkest is een muzikaal én sociaal project. In de Bijlmer werd het eerste Leerorkest voor basisschoolkinderen opgericht. Het voorbeeld wordt gevolgd in vele wijken en plaatsen in het land. Samen in een orkest spelen is een fantastische ervaring. In een Leerorkest op school of in de wijk kunnen kinderen groeien en genieten van muziek. Muziek is bij uitstek verrijking, daar heeft ieder kind recht op.

Harpatelier

Villa ArenA en het Leerorkest hebben een speciale relatie: op de 3e etage van het woonwinkelcentrum is een harpatelier ingericht. Vrijwilligers zetten hier harpen in elkaar die worden uitgeleend aan scholen voor muziekonderwijs. Het gaat om de bijzondere Harp-E, een elektroakoestische variant, die als zelfbouwpakket wordt aangeleverd. De vrijwilligers gaan maar liefst 300 harpen bouwen voor het Leerorkest.

Het Leerorkest speelt op vrijdag 16 december een vrolijk programma van Jingle Bells Rock tot SuperSamba. Je bent van harte welkom om te komen genieten van dit optreden.

Datum: vrijdag 16 december 2022
Tijd: van 16.15 – 16.40 uur
Locatie: in de centrale hal op de begane grond (bij de grote kerstboom)