Lekker op vakantie geweest naar een tropische bestemming of heerlijk in eigen land? Na deze warme zomer mogen we weer aan het werk. We werken steeds vaker vanuit thuis; meer tijd voor je gezin, meer flexibiliteit en rollend je bed uit naar je bureau. Reden voor een fijne en goede werkplek. De juiste atmosfeer zorgt voor een stress-vrije ruimte, bevordert je creativiteit en stimuleert je productiviteit. Maar hoe creëer je dan de juiste atmosfeer?

1. Een goed begin is het halve werk

Het begint bij goede meubels, want een goed begin is het halve werk. Kies je meubels daarom zorgvuldig uit. Een goed bureau en degelijke bureaustoel zijn essentieel. Hoe functioneel is dit bureau van Goossens? Compact, trendy en binnen twee seconden klap je hem dicht en is er niets meer te zien van je messy desk. Dat willen we toch allemaal?! Combineer het Barbier bureau met deze in hoogte verstelbare stoel van Goossens met een vintage look. Of ga voor deze dynamische kruk van Feelings Wonen.

2. Houd de ruimte licht

Kies een ruimte in huis met hoge ramen en/of veel lichtinval. Natuurlijk licht heeft een positieve werking op je gezondheid en productiviteit. Maar ook goede verlichting is onmisbaar. Dimlicht bevorderd het leveren van creatieve prestaties. Combineer deze mooie vloerlamp van Haco met deze industriële tafellamp. Zou je toch nog graag advies willen van een professional? Dorien geeft elke zaterdag gratis interieuradvies in Woonmall Villa ArenA.

3. Junglekoorts!

Investeer in groen en haal de natuur in huis. Planten hebben een positief effect op onze gezondheid en werkprestaties. Zo voorkomen ze vermoeidheid, verbeteren ze je concentratie, verminderen ze stress en hebben ze ook nog een luchtzuiverende werking. Zoals deze Dieffenbachia plant. Door zijn grote bladeren is deze plant erg goed in het zuiveren van lucht. Ideaal voor op kantoor. Steek je planten in een mooi jasje met deze plantentafel van Piet Klerkx.

4. Opgeruimd staat netjes

Niets werkt zo afleidend als rommel om je heen. Organiseer je administratie, papierwerk en andere frutsels in mappen en opbergmanden. Dit werkt overzichtelijk en ziet er een stuk opgeruimder uit. Wil je nog een stapje verder? Schaf dan deze opbergkast van Feelings Wonen aan. De ladekast heeft een natuurlijke en rustige uitstraling, én veel opbergruimte. Hello clean desk!