“Een wit interieur?” Zullen de meeste mensen wellicht verbaasd vragen als je begint over een witte bank, stoel én vloerkleed. Maar echt, het kan. Als je wit meubilair uitkiest van het juiste materiaal is het helemaal niet zo ‘besmettelijk’ als je denkt. Daarnaast is het ook nog eens dé woontrend voor aankomend seizoen. We helpen je alvast op weg met wat ideeën.

Verschillende stijlen

Terwijl het bij het gebruik van kleur nogal eens een bonte kermis kan worden, leent de kleur wit zich perfect voor het combineren van stijlen. Die ene witte bank in Barokstijl past bij de hoogglans bijzettafels in witte uitvoeringen en het hoogpolige witte vloerkleed. De kleur is wat de eenheid vormt en dat maakt combineren op deze manier extra makkelijk. Verschillende tinten wit zorgen voor ‘lagen’ in je interieur.

Extra licht

Met name voor een woning met weinig lichtinval is het gebruik van de kleur wit een verademing. Wit reflecteert namelijk licht, wat ervoor zorgt dat je kamer extra licht wordt. Je weet wel, die vicieuze cirkel. Vervang je donkere meubels dus snel door een witte tv-kast, witte salontafel en hang witte gordijnen voor je raam. Wat een sprookje!

Wit op wit

Natuurlijk bestaan er onder kleur wit nog vele witsoorten: gebroken wit, rijstwit, sneeuwwit en ga zo maar door. Als je het groots aan wilt pakken en je hele kamer wit wilt schilderen, verdiep je dan eerst even goed in deze veelzijdige ‘kleur’. Zo voorkom je dat je straks spierwit wegtrekt bij het zien van jouw nieuw gesauste muur.