Een interieur zonder raambekleding, dat ziet eruit als ogen zonder wimpers. Alle reden dus om je raambekleding de volle aandacht te geven bij de interieurkeuzen die je maakt. Immers licht –zeker ook zonlicht– bepaalt de sfeer en toonzetting in een ruimte. Met lichtverzachtende zonwering, elegante jaloezieën en stijlvolle shutters transformeer je echt een ruimte. En mogelijkheden zijn eindeloos.

Bijvoorbeeld bij de aluminium jaloezieën zien we steeds weer vernieuwing en verfijning. Geen wonder dat interieur-designers altijd blijven kijken naar jaloezieën als raambekleding die het interieur compleet maakt. Niet alleen in loftachtige interieurs. Maar ook in tal van andere ruimten. Denk alleen al aan die superhandige jaloezieën op een schuin dakraam. Op maat gemaakt en geheel passend in uitstraling. Immers, we hebben tegenwoordig de keuze uit tientallen tinten. Al of niet met een textuur op de tuimellamellen.

Top down/bottom-up

Licht naar binnen halen maar nieuwsgierige blikken buiten houden? De oplossing daarvoor is top down/bottom up. Hierbij vouwt de raambekleding een stuk in, zowel vanaf de plafondzijde als vanaf de vloerzijde. Het nog uitgevouwen middenstuk ontneemt het zicht. Maar van boven en van onder stroomt het licht vrij naar binnen. Onder andere bij raamdecoratie zoals duettes en plissés geniet je van dit open-maar-privé effect.

Plissé nemen of Duette?

Goeie vraag! Als het gaat om lichtdoorlatendheid, stofuitstraling, dessin of kleurkeuze dan biedt plisséraambekleding net zo veel mogelijkheden als duettes. En bij “veel” moet je echt denken aan: veel. Een praktisch verschil is wel, dat duettes met hun isolerende honingraatstructuur veel meer doen om de warmte in huis te houden. Wanneer je al hoogrendementsglas hebt, telt dat voordeel minder. Een ander ding zijn de verticale koorden. Bij plissé lopen deze zichtbaar door de vouwen, bij duettes niet.

Zeer veelzijdig: shutters

De een kiest ze vanwege hun luxe uitstraling. De ander vanwege de stoerheid, die ze kunnen hebben. Maar waarom je ze ook kiest, één ding is zeker: shutters kun je toepassen bij de meest bijzondere raamvormen. Bijvoorbeeld bij een halfrond venster of een driehoekig raam. Om de vele mogelijkheden te tonen houden de betere interieurwinkels daarom speciale shutterevenementen. Een wereld van mogelijkheden gaat daar open. En… je kan er profiteren van bijzondere aanbiedingen.