maak kennis met art

ART District: topcollectie met lage drempel

In gesprek met Mare Bohlander van ART District

Kunst geeft je huis iets eigens, dus dat wil je. Maar kunst kopen heeft vaak iets benauwends. Dat de galeriehouder zo naar je kijkt, dat je ineens een mening moet geven over het een of ander, of dat je schrikt van de prijs. Herkenbaar? Loop dan eens binnen bij ART District. Kunst kijken is hier héél relaxed.

Vanaf de eerste dag –nu zo’n 14 jaar geleden– gaat het bij ART District heel anders. In de winkel zijn zo’n 500 originele kunstwerken te zien van rond de 70 kunstenaars, maar een museum is het niet. “Zo’n sfeer waardoor je gaat fluisteren, daar zijn wij niet van” zegt Mare Bohlander. Bij ART District loop je ongedwongen naar binnen en kan je lekker rondneuzen.

“Zo’n sfeer waardoor je gaat fluisteren,
daar zijn wij niet van”

Unieke werken voor unieke mensen

Lekker zitten kan ook. Op de canapé met een cappuccinootje erbij en, als je dat wilt, een goed verhaal over de collectie. Met zoveel internationale en nationale kunstenaars is er veel interessants te vertellen. Mare Bohlander kent ze allemaal persoonlijk, zodat de geschiedenis achter elk kunstwerk nog meer diepte krijgt. Authenticiteit is een belangrijke waarde en ART District past die ook letterlijk toe: alle kunstwerken zijn origineel. Dus geen zeefdrukken of nageschilderde doeken; alleen unieke werken voor unieke mensen.

Dat valt mee!

Maar als al die schilderijen, foto’s, sculpturen en meubels uniek zijn, wat betekent dat dan voor de prijzen? Die vallen dus alleszins mee. Ook op een andere manier doet ART District er alles aan om kunst in huis betaalbaar te houden: de kunstwerken kan je ook huren. Renteloos afbetalen in 12 maanden is ook mogelijk. Koopjesjagers moeten in deze tijd echt letten op de Special Sale: deze biedt tot 60% korting op elk kunstwerk in de Special Sale Selection.

“Van kunst moet je blij worden –
geen knoop in je buik krijgen”

Blij worden en blijven

ART District gaat ver in zijn service. Zo worden werken gratis thuisgebracht voor een proefplaatsing. “Je wilt toch weten hoe het staat in je huis? Van kunst moet je blij worden – geen knoop in je buik krijgen.” Met je aangekochte kunst moet je ook blij blijven, vindt Art District. Zo raadden ze mij aan om niet te letten op trends als het om kunst gaat. Want kunst in huis zegt wat over jezelf. Daar hebben trends niet zoveel mee te maken. Zit wel wat in, toch?

Neem ook eens een kijkje op de winkelpagina van ART district.