Van trend tot inspiratieplein: zomer

Ook dit seizoen heeft onze interieurstyliste Judith ervoor gezorgd dat de inspiratiepleinen van Villa ArenA zijn voorzien van de laatste trends. De inspiratiepleinen vind je op de begane grond van Villa ArenA. Natuurlijk is er niets leukers dan je gehele interieur omgooien, maar de pleinen geven je inspiratie en helpen je om jouw eigen woonstijl te ontwikkelen. Het centrale thema van dit seizoen is zomer.

 

Er bestaat niets leukers dan spelen met kleur en gemixte stijlen. Dat laten we deze zomer graag zien op onze inspiratiepleinen. Een mix van veel verschillende kleuren kan samen ook een harmonieus geheel vormen, zoals de vele zomerse kleuren die we straks buiten weer gaan zien. Je wordt er blij van!

 

Judith gebruikt op onze inspiratiepleinen bruin, paars en oranje; dé trendkleuren in de jaren 70. Deze kleuren combineert ze met de Flexa trendkleuren van dit jaar: Bright Skies™ en geel met groen.

De jaren 70

Het is alweer zo’n 45 jaar geleden: de jaren 70. Met het verstrijken van de tijd zijn we een aantal dingen vergeten: huiskamers werden opgevrolijkt met macramé (gehaakte versieringen), zitzakken en biezen matten. De jaren 70 sluipen nu ook weer onze woonwinkels binnen. Veel items zullen je bekend voorkomen: gecapitonneerde banken (stof met knopen) en stoelen. Ook letterbakken en accessoires met kurk zijn hip. Een sprankje retro is meer dan genoeg om een huis wat op te fleuren!

 

zomerplein

De trends van dit seizoen

Trends in wonen van dit seizoen worden gekenmerkt door twee stijlen: Retro 70’s en Urban jaren ’90. Binnen de retro stijl herkennen we kleuren als okergeel, bruin, groen, oranje en de combinatie zwart-wit. De lijnen zijn rond en zacht evenals strak en grafisch. Neonkleuren en street art, dat zijn dingen die de 90’s kenmerken. Deze eigentijdse uitstraling keert terug in ons interieur. Ja en hoe dan? Door vrolijke kleuren en traditionele vormen. Maak gebruik van opvallende accessoires in combinatie met grafische prints en waan je helemaal terug in de tijd.

 

De opvallendste trendkleuren van dit seizoen zijn knalgeel, groen als gras, oranje, helderblauw en zuurstokroze. Vorige zomer was roze al terugkerende trend en dit seizoen wordt dat zeker niet anders.

 

Kurk en bamboe nemen in een rap tempo toe als hoofdmateriaal van meubels en sfeerproducten. Je ziet dan ook nu de beweging naar meubelstukken met teruggewonnen hout, glas, plastic, papier en metaal. Woonaccessoires met kurk zijn hip, zoals kurken panelen tegen je wanden, kurken bijzettafels en o.a. manden en vazen. Bamboe is een duurzaam trendmateriaal en zeer sfeervol. Niet voor niets zijn er veel mensen gek op. Het geeft je interieur een tropische en warme sfeer.

Hoe je de trends vertaalt naar je eigen huis

De ‘haal de natuur in huis’ cultuur hoort ook bij deze zomer. Je ziet bij de bloemist steeds meer veelzijdige groene grassen, bamboestengels en gedroogde pluimen die heel goed in het interieur van nu passen. Haal zomerse gezelligheid in huis met o.a. bamboe, riet en pluimen en zet in een grote vaas.

 

Hoe kun je beter kleur en karakter toevoegen aan je huis dan met kleurrijke tinten? Een mix van levendige kleuren die zowel inspirerend en creatief zijn. Of je nu kiest voor het schilderen van een karakteristieke muur of experimenteert met een creatieve verftechniek: geef je huis een frisse zomerse look, van de grootste woonkamer tot het kleinste hoekje.

Combineer meerdere trends

Wil je toch een wat minder uitgesproken interieur? Combineer dan de urban-look uit de 90’s met andere trends uit 2022. In plaats van strakke en harde lijnen kun je bijvoorbeeld kiezen voor meubels met ronde en organische vormen. Kies voor een opvallende kleur passend bij het totaalplaatje, of een natuurlijke kleur waardoor de accessoires en overige meubels er juist weer uitspringen.