Van trend tot inspiratieplein: zomer

Zomer header blog

Ook dit seizoen heeft onze interieurstyliste Judith ervoor gezorgd dat de inspiratiepleinen van Villa ArenA zijn voorzien van de laatste trends. De inspiratiepleinen vind je op de begane grond van Villa ArenA. Natuurlijk is er niets leukers dan je gehele interieur omgooien, maar de pleinen geven je inspiratie en helpen je om jouw eigen woonstijl te ontwikkelen. Het centrale thema van dit seizoen is zomer.

 

Judith gebruikt op onze inspiratiepleinen diverse kleuren geel in combinatie met diepe aardse kleuren in meubels en accessoires en materialen zoals hout, riet en bamboe om de zomer tot uiting te brengen. Geel is één van de meeste vrolijkste en meest frisse kleuren in het kleurenpalet. De kleur is allesbehalve saai en wordt geassocieerd met optimisme, zonneschijn, geluk en kracht. Het gebruik van geel in ons interieur geeft ons een boost energie!

Geel!

Geel geeft focus en doelgerichtheid. Door de stimulatie van het brein staat de kleur voor kennis, wijsheid en volwassenheid, maar ook voor creativiteit en fantasie. Positieve associaties met geel zijn een gevoel van geluk, warmte, vreugde en blijdschap. De kleur geel heeft vergelijkbare effecten met de kleur groen. Ze zorgen beide voor een frisse en open uitstraling.

De trends van dit seizoen

Met lichte houtsoorten en bamboe, ben je deze zomer helemaal on-trend. Lichte houtsoorten zie je voornamelijk terug in meubels en vloeren. Maar ook licht houten lambrisering en houten plafond accenten zie je terug. 

 

Duurzame producten worden steeds belangrijker en blijven we natuurlijk zien. Men gaat steeds bewuster kopen en we staan steeds meer open voor producten welke gemaakt zijn met respect voor de natuur. 

 

We zien veel zonnige kleuren terug deze zomer, ja natuurlijk! Met vele gele tinten. Maar om te zorgen dat deze lichte kleurtonen zeker niet saai gaan worden kun je ze goed combineren met diepe natuurlijke tinten. Denk aan bruine en aubergine nuances in accessoires voor wat meer pit.

 

Lichte hout soorten kennen we vooral vanuit Scandinavische interieurs. Ze passen deze materialen nu ook steeds meer toe in het luxe segment. Materialen zoals licht eikenhout en acaciahout, je ziet het o.a. veel terug in lambrisering, vloeren, plafonds en raamdecoratie. 

 

Planten en bloemen worden aangevuld met het gebruik van natuurlijke materialen als linnen, alpacawol, biologisch katoen, marmoleum, hout, rotan, riet soorten, zeegrassen en bamboe.

Hoe je de trends vertaalt naar je eigen huis

De ‘haal de natuur in huis’ cultuur hoort ook bij deze zomer. Je ziet bij de bloemist steeds meer veelzijdige groene grassen, bamboestengels en gedroogde pluimen die heel goed in het interieur van nu passen. Haal zomerse gezelligheid in huis met o.a. bamboe, riet en pluimen en zet in een grote vaas. De kleur geel zie je deze zomer volop terug in de modecollecties, maar zeker ook in interieurcollecties. Deze uitgesproken zomerkleur triggert gezelligheid en warmte en gele accenten brengen blijdschap in huis.

 

Breng de ruimte tot leven met okergeel, mosterdgeel en groen in muren en accessoires. Tover je huis om tot stijlvol zomeroord met rotan meubelen, planten en wanddecoratie van zeegras.