Van trend tot inspiratieplein: zomer

Met de warme zomermaanden in het vooruitzicht is het tijd om je huis om te toveren tot een zomerse oase. Onze interieurstyliste Judith vertelt wat de nieuwste trends zijn en hoe je deze kan toepassen in jouw eigen huis.

 

Er zijn dit jaar diverse bepalende woontrends. De woonstijl Bohemian is in opmars en een typische stijl die zomers aanvoelt. Een kleurrijke en/of met aardse tinten mix van vele stijlen en gezelligheid!

 

Bohemian kent 2 stijlen:

 

    1. Deze woonstijl is een artistieke stijl met een knipoog en te herkennen aan de mix van vele kleuren en verschillende typen meubels. De kleurrijke stijl met veel franjes.
    2. Daarnaast zijn er de natuurlijke elementen afkomstig uit exotische oorden met aardse tinten. Denk dan aan houten ornamenten, franjes, diermotieven, schelpen en veren. De warme beige, bruine en crème tinten doen denken aan de jaren ’90.

 

De elementen van de woonstijl Bohemian zien we ook terug in wandbekleding zoals behang van boomschors of fineer en wandpanelen van kokosnoten of verschillende soorten hout. Ook planten als de vijg, olijf, cactus, monstera of bananenplant mag niet ontbreken binnen deze trend.

Welke kleuren zien we dit seizoen?

 

We zien veel zonnige kleuren terug deze zomer, ja natuurlijk!
Om ons heen zien we weer schitterende bloemenweides met grassen, wilde bloemen, vlinders en bijen. We hebben ons daardoor laten inspireren en voor expressieve kleuren gekozen op de inspiratiepleinen. In de woontrends van 2023 zien we op het gebied van verf ook uitgesproken interieurtrends.

 

Als we ze in onze huizen gebruiken, creëren de levendige kleuren in dit palet een aantrekkelijk ruimte die energie geeft, speels aanvoelt en levensvreugde uitstraalt!

 

Op deze manier ontstaat er een vorm van geborgenheid. Ook de kozijnen en deuren worden niet in de standaard RAL-kleuren als wit en antraciet geschilderd, maar krijgen een bijzondere accentkleur of een tint donkerder dan de wand waardoor er een ton sur ton effect ontstaat. Op de wanden zien we artistieke uitingen in de vorm van scherpe lijnen, geometrische vormen en cirkels.

 

page4image43455568

Welke materialen zien we dit seizoen?

Vele soorten hout, rotan, bamboe, sisal, marmer, ijzer, linnen en zijde. Maar denk ook eens aan papier-maché, een echt opkomende trend . Deze materialen zijn een lust voor het oog en hartstikke populair.

page2image43051792

Hoe vertaal je deze trends naar je eigen huis?

 

Natuurlijke materialen: de perfecte basis

Omdat deze natuurlijke trendmaterialen stuk voor stuk bij elkaar passen, kun je er lekker op los mixen en matchen. Je kunt de kleuren ook wat uitgesprokener maken. Voeg bijvoorbeeld wat oranje, okergeel of roze toe aan je interieur in combinatie met de natuurlijke materialen. Laat deze kleuren terugkomen in kussens of plaids, maar ook in een vloerkleed of zelfs een bank. De aardse tinten maken je interieur warm en comfortabel, extra kleur toevoegend maakt het geheel nog speelser!

 

Populaire natuurlijke materialen

Deze mooie materialen staan voor rust en eenvoud. Ze geven meer sfeer en warmte aan je interieur, en zorgen tegelijkertijd voor meer evenwicht en rust. Of je nu een Scandinavische woonstijl hebt, of meer fan bent van een eclectisch, modern, vintage of industrieel interieur: natuurlijke materialen passen altijd en overal omdat ze zo goed te combineren zijn. Niet alleen met elkaar, maar ook met andere stoffen, zoals geborsteld metaal voor een chique touche, beton voor een stoere knipoog en marmer voor een rijk en luxueus gevoel.