Van trend tot inspiratieplein: winter

Het is bijna weer zo ver; buiten giert de koude wind om het huis en slaat de regen tegen de ruiten, binnen genieten we gezellig en knus van een kopje thee. De winter is begonnen, hét seizoen van gezelligheid en warmte! Maak je klaar voor dit feestelijke seizoen met de wintertrends van 2023/2024.

 

Warme kleuren en materialen zie je in grote gebaren terugkomen in het interieur. Denk aan meubels in een warme kleur èn in een rijk warm materiaal. Fluweel is bijvoorbeeld nog steeds trendy. Een mix met natuurlijke en rijke materialen geeft een extra twist. Hierdoor ontstaat een moderne uitstraling met een vleugje nostalgie, een mix van oud en nieuw. Vaak worden deze gecombineerd met een modische accentkleur, denk aan feloranje, rood en zachtroze. Van deze kleuren wordt ons interieur vrolijk en worden wij dat automatisch ook! En je kunt ze natuurlijk altijd combineren met allerlei bruintinten uit de natuur.

 

Nu de wintermaanden weer voor de deur staan is vooral de woonkamer het kloppende hart van het huis. Het is een plek van samenzijn en ontspanning; waar we thuiskomen na een lange dag, waar we gasten verwelkomen en waar we heerlijk kunnen cocoonen. De winter staat in het thema van gezelligheid en samen zijn. Wat is er nou fijner dan met een warme kop chocolademelk, nestelend in je fijne bank of fauteuil bij een knetterende haard? 

 

 

Welke trends zie je dit seizoen? 

Contrasten

Sfeer, warmte en contrasten; het nieuwe wonen vertaalt zich in wilde combinaties van vele materialen. Het levert interessante contrasten op. In wonen en interieur vind je onverwachte combinaties en toepassingen van materialen en mengelingen van functioneel, decoratief en ritueel. 

 

Het maken van een eigen plek in huis is heel belangrijk!

Maar hoe creëer je een comfortabele en gedecoreerde leefruimte en tover je het om tot een plek waar je je echt thuis voelt? Maak je interieur persoonlijk met bijzondere combinaties en blijf vooral je persoonlijke stijl uitdrukken. Ruimte in huis opbouwen waar we onszelf helemaal in terugzien. Een eigen plek met persoonlijke herinneringen door middel van foto’s en dierbare spullen. Het draagt bij aan een ontspannen sfeer en een aangenaam gevoel.

 

Voor de koudere en kortere dagen wil je graag een warme plek waar je je thuis voelt.

In het kader van het overwinteren en opwarmen zijn accessoires als gebreide plaids, wollen dekens en zachte vilten kussens onmisbaar. Ze mogen niet ontbreken nu het buiten frisser wordt. Je interieur winterwarm en gezellig maken en jezelf lekker nestelen op je bank met zachte plaids en kussens, heerlijk toch?

 

Welke materialen zien we dit seizoen?

De materialen van dit seizoen staan in het thema van eenvoud, robuustheid en eerlijkheid. Eenvoud is namelijk kracht! Hierbij zullen de meubels zelf vooral eenvoudige ontwerpen zijn, met veel gebruik van symmetrische lijnen. Voorbeelden zijn houten stoelen en tafels in solide en robuuste vormen, dit straalt eerlijkheid uit door het gebruik van eerlijke materialen en weinig opsmuk.  Ook zullen gordijnen, behang en tapijten gebruikt worden met herhalende patronen. Dit is rustgevend voor het oog.

Welke muurkleur geven we de slaapkamer? 

Als je een ontspannen sfeer in de slaapkamer wilt creëren kun je het beste paarsblauwe tinten gebruiken. Deze kleur werkt namelijk rustgevend en geeft de kamer een relaxte sfeer. Paars is een van de meest rustgevende kleur uit het kleurenspectrum.

Andere rustgevende kleuren

Als je andere kleuren wilt combineren kun je het beste kiezen voor toon-op-toon kleuren. Lichtblauw, lavendel, grijsbruin, groen, lichtroze en wit zijn ook rustgevende kleuren op je slaapkamer muren. Hang daarnaast een mooie foto of schilderij in je slaapkamer die je direct, wanneer je opstaat uit bed, kunt zien.