Van trend tot inspiratieplein: voorjaar

inspiratie

Ook dit seizoen heeft onze interieurstyliste Judith ervoor gezorgd dat de inspiratiepleinen van Villa ArenA zijn voorzien van de laatste trends. Dit voorjaar heeft ze gekozen voor kleuren en een moderne meubelmix die zorgen voor een positief en zonnig geheel. Het is tenslotte voorjaar!

De inspiratiepleinen vind je op de begane grond van Villa ArenA. Natuurlijk is er niets leukers dan je gehele interieur omgooien, maar de pleinen geven je inspiratie en helpen je om jouw eigen woonstijl te ontwikkelen. Het centrale thema van dit seizoen is voorjaar. Het voorjaarsgroen komt weer op, de temperaturen stijgen en we hebben allemaal behoefte aan zon en buiten zijn. De lente is in aantocht!

Judith doet altijd eerst veel onderzoek. Judith: “Omdat het voorjaar in zicht is heb ik voor een levende energieke make-over op onze inspiratiepleinen gekozen. Ik heb daarbij gekozen voor kleuren en een moderne meubelmix die zorgen voor een positief, harmonieus en zonnig geheel. Rijke kleuren die aanzetten tot creativiteit. De kleuren worden gepresenteerd met moderne meubels, grafische patronen en lichte vloeren. Deze combinatie ziet er geweldig uit, een lente uiting waar je blij van wordt.”

Materialen en prints

We zien dit seizoen contrasten die elkaar versterken: gladgeschuurd hout naast onbewerkt hout, glimmend satijn naast ruw riet, chic messing naast ruig beton en stevig weefsel naast zacht fluweel. Hoe sterker het contrast, hoe groter de wow-factor. Handgevormde stoffen uit Afrika, batik uit Azië en een streepje uit Europa: prints uit alle hoeken van de wereld kun je met elkaar combineren. Alsof het bedacht is om gecombineerd te worden, zo perfect gaat dat samen! Zolang de kleuren bij elkaar passen, kun je ongeremd aan het mixen slaan.

Hoe je de trends vertaalt naar je eigen huis

Van een lik Brave Ground op de slaapkamermuur om een gezellige en sfeervolle slaapkamer te maken tot een frisse roze bank voor een chocoladebruine muur. Geef de natuur een podium. Je kunt overal planten neerzetten, maar je kunt ook kiezen voor elementen waar de natuur nog zichtbaar in is. Een kamerscherm waar je de nerven van het hout door het vernis ziet, een uitgeholde noot als lampenkap of een bijzettafel waarin de vorm van de boomstam nog zichtbaar is. Breng de lente tot leven!

De kleuren

Om de lente op de pleinen tot leven te brengen heeft Judith gekozen voor een gebruiksvriendelijk kleurenpalet, samengesteld met de Kleur van het Jaar 2021 (Flexa) als basis. Brave Ground is een warme, natuurlijke neutrale kleur die zorgt voor balans in elke kamer met mogelijkheden en stabiliteit. Het is een veelzijdige tint die andere kleuren laat stralen. Durf anders te zijn en combineer Brave Ground met fel en zachte tinten roze.

Test je favoriete kleur thuis

Met de Flexa Kleurtester test je echte verf op je muur bij je thuis. Decokay van Wees helpt je graag bij het voorselecteren van de kleuren die bij jou een kans maken.