Van trend tot inspiratieplein: voorjaar

We kijken er ieder jaar weer naar uit; het heerlijk voorjaarszonnetje. De lente is in aantocht en op onze inspiratiepleinen creëren we ook een lentefeest! Dat betekent dat onze styliste Judith de pleinen weer een make-over heeft gegeven met de laatste trends van dit seizoen.

 

De natuur zit vol met voorbeelden van effectief en mooi design; aanpasbaar, creatief en altijd inspirerend! Zo brengen we het buitenleven op de pleinen even naar binnen. Proeven aan de lente met buiten-meubels, gras, bomen en veel groen. In een omgeving van fleurige lentekleuren, gecombineerd met zachte natuurlijke aardetinten en natuurlijke houtmaterialen en natuur-steen. Net zoals de zaden in de grond, groeit de lente in Villa ArenA ook weer uit!

 

We hebben sterk de behoefte aan vrijheid en ruimte om te ademen. Planten en bloemen geven ons energie en zullen centraal staan in het interieur. Binnen en buiten zijn niet langer twee verschillende leefruimtes, maar worden samengetrokken tot één. Sinds de komst van de pandemie hebben we ook meer behoefte aan zelfvoorzienend leven, dus ook een moestuin mag niet langer ontbreken.

 

Kleuren

In de woontrends van 2023 zien we op het gebied van verf uitgesproken interieurtrends. Een witte muur is niet langer acceptabel. We creëren sfeervolle hoeken, door de kleur van de muur door te trekken in het plafond. Op deze manier ontstaat er een vorm van geborgenheid.

 

Ook de kozijnen en deuren worden niet in de standaard RAL-kleuren als wit en antraciet geschilderd, maar krijgen een bijzondere accentkleur of een tint donkerder dan de wand waardoor er een ton sur ton effect ontstaat. Op de wanden zien we artistieke uitingen in de vorm van scherpe lijnen, geometrische vormen en cirkels.

 

De kleurentrends van 2023 zijn allemaal gebaseerd op de natuur, dus ook de basiskleur groen kan niet uitblijven. Bij de kleurentrend van 2023 lush bestaat het palet uit tinten geïnspireerd op tuinen en bossen. Groene kleuren in alle facetten gecombineerd met bruintinten en zachte lila tonen zorgen voor een kalm en opgewekt gevoel. Een kleurentrend in 2023 die we eerder al spotten en waarschijnlijk nog jaren meegaat.

 

Materialen

We zullen groene en natuurlijke tinten in ons interieur zien versmelten door het gebruik van o.a. planten, hout, natuursteen, terracotta en natuurlijke geweven stoffen/gordijnen. We zullen ook het gebruik van groen fluwelen sofa’s, salie of olijf geschilderde muren en/of jute en sisal tapijten veel terug zien in 2023. Maar naast de kalme voorjaarstinten mag veel, gedurfde sfeermakers gaan richting zomer zeker komen!

 

 

Op de inspiratiepleinen op de begane grond van Villa ArenA vind je de laatste woontrends voor dit voorjaar. De pleinen geven inspiratie en helpen je om jouw eigen woonstijl te ontwikkelen. Kom langs en laat je inspireren!