Van trend tot inspiratieplein: herfst

Een nieuw woonseizoen is begonnen. De start van de herfst betekent ook dat het tijd is om vooruit te blikken op de herfst woontrends. Onze interieurstyliste Judith vertelt wat dé najaars trendkleuren zijn en welke materialen we deze herfst zien.

 

Dit seizoen zien we een grote hoeveelheid aan zachte en comfortabele materialen. En wat past er nu beter bij de herfst dan knuffelbare materialen? Zo zacht dat je ze de hele dag wil omarmen. Waar we deze trend eerst terug zagen komen in de mode, is de ‘teddy’ nu ook onmisbaar in ons interieur. Je ziet het terug in bijvoorbeeld banken, maar ook in wollen vloerkleden, plaids of sierkussens. Hoe zachter, hoe beter!

 

Het is al even de trend, maar we komen steeds meer bamboe, rotan, hout en steen tegen in huis. Door gebruik te maken van natuurlijke elementen krijg je een heerlijk warme sfeer in je huis. En dat is natuurlijk precies hetgeen waar we allemaal op zoek naar zijn in de koudere maanden.

 

De plantentrend blijft ook voorlopig nog even. Planten vrolijken je interieur op én zorgen voor minder stress. 

Najaars trendkleuren

Niets heeft zo veel invloed op ons humeur als kleur. Daarom dit najaar: gewaagde, volle kleuren die wonderschoon met elkaar combineren. Deze kleuren zie je ook terug in authentieke handgemaakte producten en organische, ronde vormen.

 

Fijne neutrale herfstkleuren, afgewisseld met warmere kleuren, zoals bruintinten of knallend oranje. Oranje vergaarde al eerder populariteit en dat wordt deze herfst en winter doorgezet.

 

Naast alle warme herfstkleuren zijn groen en blauw de koudere tinten die juist als tegenhanger erg goed combineren. Groen en blauw zijn kleuren die we veel zien en dat is niet voor niks. We zijn op zoek naar rust en wat is nu rustgevender dan dé twee kleuren van de aarde. En wie denkt dat groen en blauw saai zijn, heeft het mis!

Materialen

Verschillende materialen worden steeds meer met elkaar gecombineerd, zoals bijvoorbeeld onbewerkt hout met glimmend satijn, naast chic messing, ruig beton en stevig weefsel. Hoe sterker het contrast, hoe groter de wow-factor.

 

Op de inspiratiepleinen op de begane grond van Villa ArenA vind je de laatste herfst woontrends. De pleinen geven inspiratie en helpen je om jouw eigen woonstijl te ontwikkelen. Kom langs en laat je inspireren!