Urban Jungle: zo geef je jouw interieur een green boost

urban jungle villa arena

Wat moet je doen om in je huis ook die lekker ontspannen urban jungle sfeer te creëren? Wachten tot je tien groene vingers krijgt? Welnee, gewoon beginnen. Bijvoorbeeld met deze vijf goed groeiende planten zet je al gauw een groene sfeer neer. En wat betreft styling-ideeën ben je natuurlijk altijd welkom in Villa ArenA.

Vioolplant (Ficus lyrata )

Deze vioolplant heet zo vanwege zijn (tot 50 cm grote!) bladeren. Met enige fantasie doen deze denken aan een… viool, inderdaad. Het is een makkelijke jongen, die niet veel water nodig heeft. Zorg wel dat zijn grond gelijkmatig vochtig is. Liever elke dag een glaasje, dan ineens een grote plens. Groeit goed in een lichte ruimte. In zo’n trendy bamboe plantenstandaard is-ie helemaal happy.

Olifantsoor (Alocasia)

Een echte blikvanger, die met zijn prachtige, royale bladeren bladeren, de jungle in huis brengt. Eens per week een gieterbeurt doet hem goed. Zorg dat zijn grond altijd een beetje vochtig blijft. Licht en zonlicht zijn goed voor hem, constant in het zonlicht niet. Staat fantastisch op een wild houten barkruk!

Pannenkoekenplant (Pilea peperomiodes)

Gezellige naam, schattige plant en ook nog eens goed in het zuiveren van de lucht. En wat vraagt zij ervoor terug? Eén of twee keer in de week wat water om de grond vochtig te houden. Vermijd direct zonlicht.

Gatenplant (Monstera deliciosa)

Deze klimmer heeft veel gaten, maar nog véél meer plant. En groeien dat hij kan! Hoe meer licht hoe harder hij groeit. Echter, zet hem niet in de volle zon. Regelmatig water geven, zodat de grond vochtig blijft. Hoe zou hij staan op zo’n trendy tafeltje met massief houten blad en rank matgelakt metalen onderstel?

Bananenplant (Musa)

Gaan met die banaan! Wie deze plant in huis haalt en zorgt dat zijn bodem altijd lekker vochtig is, wordt beloond met steeds meer grote groene bladeren. Die houden van volop licht, maar kijk uit met directe zon. Vormt een spannend visueel duet met een echt geschilderd schilderij in complementaire kleuren (rood, oranje).