Trendkleur 2022: Bright Skies van Flexa

bright skies flexa

Ieder jaar komen de Flexa kleurexperts en een panel internationale designexperts bijeen om de nieuwste trends voor het komende jaar te bepalen. Ze vertalen wereldwijde inzichten en opkomende trends in één kleur die perfect aansluit bij onze huizen; Bright Skies™ is dé kleur van 2022. Een licht en luchtig blauw, levendig en optimistisch, die elke ruimte van jouw huis een frisse look geeft. We geven je tips en tricks om de kleur van het jaar terug te laten komen in jouw interieur. Laat je inspireren!

Laat de natuur spreken

Om rust en orde te creëren, adviseren we je om te experimenteren met verschillende aardetinten. Een combinatie van natuurlijke kleuren zorgt voor de juiste balans in lichaam, geest en huis. Zie jij een sfeervolle (woon)kamer wel zitten? Ga dan voor een likje Bright Skies™ op de muren en kies gordijnen in een natuurlijke kleur om de hoogte van de ruimte te accentueren. De experts van Berg & Berg en Woninginrichting-Aanhuis voorzien je graag van advies. Ook in de werk- of studeerkamer is Bright Skies™ een goede match: een frisse basis voor de ideale werksfeer. Onze stylingtip: kies meubels en woonaccessoires in natuurlijke materialen zoals hout, riet en bamboe.

Pretty pastel

Wij zijn enorm fan van de veelzijdigheid van Bright Skies™. Lichtroze en lila combineren uitstekend met deze lichte en luchtige kleur. Zo ontstaat een elegante en ontspannen look. Voor een extra frisse uitstraling voeg je grijstinten toe aan deze pastels. Ook mooi te combineren met een lichte houten vloer. Wow-factor gegarandeerd! Liever iets minder gedurfd? Je kunt ook beginnen door deze kleur terug te laten komen in een aantal interieuraccessoires of beddengoed. 

Modern en fris

Is jouw huis toe aan een nieuwe look? Het toevoegen van een vleugje Bright Skies™ kan een groot verschil maken. De trendkleur geeft jouw interieur namelijk meteen een moderne, frisse uitstraling. Ga voor een muur in deze nieuwe kleur en kies voor de overige muren een natuurlijke neutrale kleur. Dan is het resultaat licht, luchtig en inspirerend. In de woonkamer maar bijvoorbeeld ook in keuken of badkamer. 

Zonzeker

Het blauw van Bright Skies™ leent zich uitstekend om jouw interieur om te toveren tot een zonnig oord. Combineer met geel-, zand en okertinten en de omgeving krijgt direct een warm en werelds karakter. En vergeet vooral niet een paar tropische kamerplanten neer te zetten. Een goed gevoel is verzekerd!