Thuiskantoor inrichten: vier tips ter inspiratie

woontrends 2022 villa arena

Thuiswerken is de ideale oplossing om files te vermijden en het drukke (gezins)leven iets gemakkelijker te maken. Maak gebruik van meubels die in iedere setting – zowel zakelijk als privé – inzetbaar zijn en tover je werkkamer om tot een inspirerend thuiskantoor, waarbij je de vertrouwde stijl van je woonkamer doortrekt. Zo kun je thuis heerlijk comfortabel aan de slag in een stijlvolle én praktische werkomgeving.

Thuiskantoor inrichten tip 1: bureau en bureaustoel

Je werkkamer inrichten begint natuurlijk met een bureau en een comfortabele bureaustoel. Bureaustoelen vind je bij Villa ArenA in alle soorten en maten. Volledig verstelbaar en in iedere kleur en uitvoering die je maar wenst. Ook bij de bureaus is de keuze enorm. Kies altijd een bureau dat bij je woonwensen past. Een extra groot werkblad bijvoorbeeld, of een exemplaar dat is voorzien van extra lades en opbergvakken. Ook kun je kiezen voor een verstelbaar sta-zit bureau. Hieraan kan je heerlijk – en ergonomisch verantwoord- staand je werk doen. 

Thuiskantoor inrichten tip 2: verlichting

Om lekker productief aan de slag te gaan in je thuiskantoor, is het goed om zoveel mogelijk natuurlijk daglicht te vangen. Plaats je bureau dus niet te ver van het raam af. Let hierbij wel op de positie van je beeldscherm, zodat het zonlicht niet op je scherm valt. Met voldoende lichtpunten kan je ook op donkere dagen goed aan de gang. Met een mooie plafondlamp heb je al een fijne basis, maar zet bijvoorbeeld ook een staande lamp op een strategische plek in de hoek of denk aan een goede tafellamp.

Thuiskantoor inrichten tip 3: opbergruimte

Met voldoende werkruimte en vaste plekken waar je je spullen kunt opbergen, zorg je voor rust en overzicht. Een rommelige werkplek zorgt voor onrust en afleiding. In een opgeruimd thuiskantoor ben je lekker productief en blijf je geconcentreerd gedurende je werkdag. Met een opbergkast of dressoir creëer je opbergmogelijkheden én kun je jouw thuiskantoor een personal touch geven: stal er je mooiste woonaccessoires op uit.

Thuiskantoor inrichten tip 4: relaxen

Tijdens een drukke werkdag is het fijn als je in jouw thuiskantoor tussendoor even op een comfortabele relaxstoel kunt uitpuffen. Niet alleen is het heel gezond om te wisselen van houding en dus niet langer dan twee uur aaneengesloten achter je computer te zitten, je bent ook bewezen effectiever als je je regelmatig even pauze neemt. Ook tijdens een telefonische meeting kan je natuurlijk prima even lekker wegkruipen in een heerlijke (relax)fauteuil.

Thuiskantoor inspiratie

Wil je thuiskantoor inspiratie opdoen of even komen proefzitten? Kom dan eens naar Villa ArenA. Met vijftig woonwinkels onder één dak vind je alle onmisbare items voor de thuiswerkplek van jouw dromen.

Inrichting thuiskantoor: gratis advies

Wil je jouw werkkamer een upgrade geven of gewoon een plekje in de woonkamer inrichten als efficiënte thuiswerkplek? Wij helpen je bij Villa ArenA graag op weg. Plan nu gratis interieuradvies bij Dorien en ontdek de mogelijkheden.