Slaapkamer tips voor warme zomerdagen

slaapkamertips villa arena

Prachtig weer, buiten dineren of barbecueën en een wijntje in de avondzon, dat is natuurlijk de omschrijving van een heerlijke zomerdag. Toch hebben deze mooie dagen ook een minder leuke kant: het is moeilijk om in slaap te komen in je veel te warme slaapkamer. Wij willen graag dat jij lekker slaapt op de (schaarse) Nederlandse zomerdagen en daarom hebben wij 5 tips op een rij gezet.

Kies het juiste beddengoed

Het juiste beddengoed is erg belangrijk. Voor wie het liefst alleen onder een laken slaapt raden we aan om te gaan voor een katoenen dekbed. Dit ademt het best en zorgt ervoor dat je niet zwetend wakker zult worden. Slaap je toch liever onder een deken? Kies dan voor een bamboe dekbed. Dit zomerdekbed is licht, verademend en kenmerkt zich door een goede warmte- en vochtregulatie. Zo word je fris en fruitig wakker in de ochtend.

Zorg voor voldoende ventilatie in je slaapkamer

De makkelijkste optie voor verkoeling (als je geen airco in huis hebt) in de zomer is natuurlijk een ventilator. Deze zijn onmisbaar op de hete dagen. Kies voor een trendy model voor aan je plafond, op je nachtkastje of een staande ventilator. Zo slaap jij met een heerlijke koele bries én heb je een super stijlvol item in je slaapkamer.  

slaapkamertips villa arena

Een fles met koud water op je nachtkastje

IJskoud water zorgt voor verkoeling. Mocht je midden in de nacht wakker worden van de hitte of niet in slaap komen, drink dan wat water zodat je lichaam afkoelt. Een andere tip: vul een waterdicht zakje met ijsklontjes en leg dit bij je voeteneinde of kussen. Op deze manier blijven je lakens koel en slaap je als een roosje.

Ga voor goede gordijnen

Door je gordijnen dicht te laten op een zomerdag, zeker als de zon op je ramen staat, zorg je ervoor dat jouw slaapkamer een stuk koeler blijft. Lichte gordijnen of gordijnen met een lichtgekleurde voering, weerkaatsen het zonlicht. Hierdoor helpen ze tegen de zon én de bijkomende warmte. Een andere tip zijn plissé gordijnen. Door de dubbele structuur waar lucht in zit, houden zij warmte tegen. Vaak wordt er ook nog aluminium aan het materiaal toegevoegd. Dit zorgt niet alleen voor verduistering, maar maakt deze gordijnen ook extra geschikt om warmte tegen te houden. De beste (zonwerende) gordijnen shop je bij Berg & Berg of Woninginrichting-aanhuis.nl

slaapkamertips villa arena

Neem een verfrissende douche

Een andere tip om de warmte tegen te gaan voor het slapen gaan: een koude douche nemen voordat je jouw bed instapt. Let hierbij wel op dat je niet té koud doucht! Wanneer je té koud doucht vernauwen je bloedvaten, waardoor je het juist weer warmer krijgt. Douchen wordt daarnaast nog aangenamer in de badkamer van je dromen. Kijk voor inspiratie en advies voor jouw nieuwe badkamer eens bij de badkamerwinkels in Villa ArenA.