Laat kleuren voor je werken

Met kleuren kan je de ruimten in je huis omtoveren van gewoon naar heel bijzonder. Waar een kleur zich ook bevindt op een muur, raamdecoratie, meubels of vloer… een kleur roept emoties op. Kleuren bepalen je stemming én hebben invloed op de functionaliteit van een ruimte in je huis. Van de slaapkamer als knus toevluchtsoord tot de bedrijvigheid in je keuken, elke kamer heeft baat bij een zorgvuldig gekozen kleurenpalet. 

 

De kleuren van het hart
De woonkamer is het hart van het huis. Hier komen ontspanning, entertainment en sociale activiteit samen. Daarom kiezen mensen voor de woonkamer vaak warme en uitnodigende kleuren. Denk aan zachte neutrale tinten, warm bruin en gedempte aardetinten. Zij zorgen voor een sfeer van comfort en gastvrijheid. Deze tinten moedigen conversatie en ontspanning aan. Hierdoor kan je woonkamer de ideale plek zijn om tot rust te komen na een lange dag, maar ook de ruimte waar mensen graag bij elkaar zitten.

 

De kleuren van smaak
In de eetkamer beïnvloeden kleuren de eetlust en stemming. Rijke, diepe kleuren zoals bordeauxrood, bosgroen of zelfs vorstelijk blauw brengen een gevoel van weelde over. Perfect voor het oproepen van een verfijnde eetervaring. Lichtere en fellere kleuren, zoals lichtgeel of vrolijk groen zijn goed voor een ongedwongen en levendige eetsfeer. Ideaal voor familiemaaltijden en een partijtje ontspannen smikkelen.

 

De kleuren van energie
De keuken is een centrum van activiteit. De kleuren die je daar ziet, mogen de energie van die ruimte weerspiegelen. Heldere en levendige kleuren, zoals zonnig geel of energiek oranje, stimuleren de creativiteit en eetlust. Deze kleuren zorgen er ook voor dat de ruimte uitnodigend aanvoelt. Goed voor de gezelligheid tijdens het koken.

 

De kleuren van focus
In je thuiskantoor of studeerkamer gaat het om productiviteit en focus. Neutrale kleuren zoals grijstinten en gedempt blauw helpen om een rustgevende achtergrond te realiseren. Levendige kleuren brengen energie en creativiteit in de ruimte. Het belangrijkste is om een balans te vinden tussen de kalmerende en de stimulerende kleuren. Zo bereik je het meest voor je concentratie en efficiëntie.

 

De kleuren van fris
Ook in de badkamer beïnvloeden kleuren de beleving. Reinheid, frisheid en herstel. Helder wit, zachte pasteltinten of licht aquablauw helpen je bij het neerzetten van dat verfrissende en hygiënische gevoel. Jouw badkamer als het toevluchtsoord, dat je opgeknapt weer verlaat na een verfrissend verblijf.

 

De kleuren van rust
In de slaapkamer draait het om rust en ontspanning. Met zachte, koele kleuren zoals sereen blauw, kalmerend groen en zachte lavendel zorg je voor een rustgevende sfeer die bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Deze kleuren helpen stress te verminderen en bevorderen een gevoel van kalmte. Hierdoor wordt je slaapkamer een oase van ontspanning en herstel.

 

De kleuren van groei
Bij het inrichten van de kinderkamer kan de kleurkeuze invloed hebben op het humeur, de creativiteit en zelfs de verstandelijke ontwikkeling van het kind. Heldere en speelse kleuren zoals primair rood, geel en blauw stimuleren de verbeelding en de nieuwsgierigheid. Zachte pasteltinten zorgen voor een rustgevende omgeving. Zij bevorderen ontspanning en slaap.

 

Gratis interieuradvies
Het bepalen van de kleuren per ruimte heeft zijn nut. Toch willen veel mensen óók rekening houden met de kleurinrichting van hun huis als totaal. Ze willen ervaren, dat de ruimten samen één geheel vormen. Hoe vind je hierin een goede balans… Met deze vraag ben je van harte welkom bij Dorien, de interieurstyliste van Villa ArenA. Maak hier een afspraak.