Kunst, de hartslag van je huis

Je huis is een verlengstuk van jezelf. De plek waar je woont, kan je zien als een schilderdoek. Klaar om beschilderd te worden met jouw persoonlijkheid, jouw smaak en ervaringen. Soms denken mensen dat je moet wachten met “beschilderen” tot je verhuisd bent. Zodat je kan beginnen in een nog lege omgeving. Maar dat hoeft niet. Op elk moment kun je beginnen met kunst een rol te geven in jouw huis. 


Een ruimte met een ziel
Kunst heeft het betoverende vermogen om een kamer leven in te blazen. Een schilderij, een beeld, een wandkleed of een bijzondere lamp, allemaal hebben ze het in zich om een aparte sfeer en energie uit te stralen. Stel bijvoorbeeld, dat je in je woonkamer een abstract schilderij hangt. Groot en gedurfd. Dan maak je een statement vol vitaliteit en creativiteit. Van de andere kant kan je in je slaapkamer rust creëren met een verzameling kalme landschappen. Maar het kan ook andersom! Met kunst dirigeer jij de emotionele symfonie van je eigen huis.

 

Andersom denken
Veel mensen ervaren bij het kopen van kunst een drempel. Dat is niet zo gek. Zeker als er wat grotere bedragen bij komen kijken (hoeft trouwens niet) is er onzekerheid. We missen een soort houvast, die je wel hebt als je industriële producten koopt. Maar als je de drempel over bent, kan je aan kunst juist extra veel houvast hebben. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren in een olieverfschilderij. Deze kun je heel goed gebruiken als basis voor andere kleurkeuzen in je kamer: de gordijnen, raamdecoratie, tapijten, meubels en accessoires. Het is een soort andersom denken, eerst het schilderij, dan de rest… Maar het werkt wel.

 

Kunst, kamer voor kamer
Niet elke vorm van beeldende kunst is geschikt voor elke ruimte. Een aquarel in de badkamer is bijvoorbeeld niet zo handig. Maar hoe dan ook kan er meer dan je misschien denkt. Hier een kleine rondgang langs de ruimten in een huis:


Woonkamer: galerie van expressie
Hier kan jouw kunstkeuze een boeiend middelpunt zijn, dat de aandacht trekt en gesprekken op gang brengt. Met (wat grotere) doeken of beelden geef je jouw woonkamer de dynamiek van een galerie. Kies stukken die passen bij het de manier waarop jij de kamer het liefst gebruikt. Energieke kunst voor levendige bijeenkomsten, rustige werken voor een kamer die fungeert als een plek om op adem te komen.

 

Slaapkamer: oase van rust
In deze privéruimte kan kunst een gevoel van kalmte en intimiteit oproepen. Denk aan rustgevende landschappen, zachte aquarellen of monochrome prints die ontspanning en reflectie aanmoedigen. Omring je met kunst en schep een omgeving die jouw welzijn bevordert.

 

Keuken en eethoek: culinaire doeken
Kies kunst die het plezier viert van verhalen en van de maaltijden die je deelt. Speelse stillevens of schilderijen met gerechten stimuleren en creativiteit en liefde voor culinaire avonturen. In de eethoek kan een raak gekozen kunstwerk de sfeer bepalen en de genietbeleving versterken.

 

Gangen en trappen: artistieke reizen
Deze overgangsruimtes worden vaak een beetje over het hoofd gezien. Toch kan je er een intrigerende galerijen van maken. Creëer een visueel verhaal en laat een collectie werken zien, die verhalen vertellen of een emoties oproepen.

 

Thuiskantoor ruimte voor inspiratie
Kies kunstwerken die aansluiten bij je professionele ambities en persoonlijke doelen. Zo creëer je een inspirerende omgeving die productiviteit stimuleert. Bijvoorbeeld met een abstract werk, dat aanzet tot verder denken of een print waar je energie van krijgt.

 

Kunst weerspiegelt je persoonlijke stijl
Je persoonlijke stijl is een prachtig tapijt, dat je weeft met de draden van je individualiteit. En de kunst die je kiest, weerspiegelt de reis langs je passies, ervaringen en dromen. Toon jij al in je interieur, waarlangs jouw reis leidt? Wil je meer laten zien of een begin maken met kunst in je interieur? Bij de galeries Art District en Art Fusion ben je altijd welkom voor advies over kunst in jouw interieur.