Interieurtips voor klein wonen

Heb je een kleine woonkamer en wil je de ruimte zo slim mogelijk gebruiken? En toch een gezellige sfeer neerzetten? Lees hier onze praktische én smaakvolle tips voor klein wonen.

Interieurideeën kleine woonkamer

Een kleine woonkamer wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk inrichten. Iedere centimeter goed benutten, bepaald kleurgebruik, multifunctionele meubels: er zijn allerlei manieren om een ruimtelijk effect te creëren en toch al je spullen kwijt te kunnen in een kleine woonkamer.

Meubels met een dubbele functie

Heb je een kleine woonkamer? Ranke, slanke meubels zijn dan altijd een goed idee. Met grove, robuuste meubels lijkt de ruimte immers al snel vol. Ga ook voor meubels met meerdere functies. Denk aan een eettafelbankje met opbergruimte onder de zitklep, een salontafel met lades of een open stellingkast: hier kun je niet alleen spullen in kwijt, het is ook een leuke afscheiding tussen bijvoorbeeld je zit- en eetgedeelte.

Kleurgebruik

Het ligt voor de hand: lichte, rustige kleuren zijn een verstandige keuze voor je kleine woonkamer. Het hoeft niet per se wit te zijn, als je bang bent voor een te steriele uitstraling. Beige, taupe, lichtgroen of lichtgrijs doen het ook goed in een kleine ruimte. Is je kleine woonkamer heel smal? Je kunt je kamer breder laten lijken met donkere muurverf op een korte muur, terwijl je de lange wanden licht houdt.

Spiegels

Een ruimtelijk effect creëer je bijvoorbeeld met spiegels of glas. Een spiegel op de muur kan je kleine woonkamer groter laten lijken, maar je kunt ook kiezen voor een kast met spiegelglas of deurtjes met glas. Glazen raampjes in een servies- of keukenkast geven een bepaalde diepte, waardoor je woonkamer groter oogt. Let wel op dat je dan de inhoud van de kast netjes en rustig houdt, zodat er geen rommelig effect ontstaat.

Interieurideeën kleine woonkamer bij Villa ArenA

Wil je inspiratie opdoen of shoppen voor de inrichting van jouw kleine woonkamer? Kom langs bij Villa ArenA: met 50 woonwinkels onder één dak vind je altijd wat je zoekt. Ben je er nog niet helemaal over uit en wil je graag persoonlijk advies voor het stylen van jouw kleine woonkamer? Onze woonstylist staat voor je klaar met een uur lang gratis interieuradvies. We zien je graag bij Villa Arena in